Hyppää sisältöön

Poussunkoski ja Soivionniva

Poussunkosket tunnetaan komeista siioistaan, taimenistaan ja harjuksistaan. Poussunkoski on sopiva liikuntarajoitteisille sillä kalastuslaituri mahdollistaa kalastamisen myös pyörätuolista käsin.

Poussunkoski n. 1,5 km, josta koskea noin 400 metriä. Poussunjoki saa alkunsa Iijärvestä ja sen sijainti suurten järvien välisellä vesireitillä tuo oman lisänsä kalastoon. Siikaparvia ja yksittäisiä järvitaimenia liikkuu järvistä jokeen ja myös harjusta esiintyy. Istutusten ansiosta taimen on kohtalaisen yleinen saalis. Kosken rannalla on hyvät pysäköintitilat ja leiripaikat. Poussunkoski tarjoaa erinomaiset puitteet; sadan metrin heittolaituri soveltuu myös esteetöntä kohdetta kaipaavalle sekä suuri ruokailukatos tulipaikkoineen on kalastajien käytössä. Veneen lasku/nostopaikka on rakennettu pyörätuolilla liikkuvat huomioiden.

Soivionnivat sijaitsevat saman vesireitin varrella Poussunjärven alapuolella, osuuden pituus noin 1 km, josta koskea 200 metriä. Molemmat nivat ovat lyhyitä ja niiden välissä parinsadan metrin mittainen hidasvirtainen suvanto. Nivat ovat helposti saavutettavissa Lehtomannisen tien kautta.

Kalastuskausi 1.1-31.12.

Poussu
(avautuu uuteen ikkunaan)