Hyppää sisältöön

Oulanka- ja Kitkajoen alaosan yhtenäislupa-alue

Kitkajoen maaginen hohde saa isoine harjuksineen ja taimeninee rikastuttaa kalastajan elämää.

Kitkajoen suurtaimenet ja –harjukset ovat yllättäneet monet kalastajat. Suurilla taimenilla on toki ollut tärkeä osansa joen maineen kasvattamisessa, mutta vieläkin suurempi merkitys on jokea ympäröivillä ainutlaatuisilla maisemilla. Kalastajien mielestä joki on yksi maamme vaikeimmin kalastettavia, joten joki soveltuu parhaiten retkeilystä ja reippaasta liikunnasta pitäville kalastajille.

Jyrävän ja Päähkänän välisellä noin kuuden kilometrin mittaisella alueella kalastuspaikat ovat enimmäkseen pieniä. Joki virtaa suurimman osan matkasta kivikkoisina koskina kuohuen. Hyviä taimenpaikkoja ovat myös Linnakallio sekä Heinäniemen ja Kalliosaaren välinen alue. Hyviä kalapaikkoja on pitkin virtaa Vennäänniemen ja Ahvenperän välisellä osuudella. Jyrävän alaosa ja suvanto ovat rauhoitetuja kalastukselta.

Oulankajoki tarjoaa Kuusamon parhaimmat hiekkarannat leveällä ja hitaasti virtaavalla jokialueella. Kalastusalue on Nurmisaarenniemestä rajavyöhykkeelle. Oulankajoessa taimenen kalastus on kielletty.

Kalastusaika 1.6-31.8.

Oulanka-Kitkajoen yhtenäislupa-alue
(avautuu uuteen ikkunaan)