Hyppää sisältöön

Kitkajoen yläosa

Villin vapaana kuohuva Kitkajoki ja sitä ympäröivät jylhät vaaramaisemat lumoavat helposti jokaisen luonnon kauneutta ja harmoniaa arvostavan ihmisen. Kesäisen loman harrastuksista kalastus on luontevin tapa liikkua näissä maisemissa.

 

Hyvät palvelut ja pitkä kalastuskausi

Kesäkalastuskausi on Kitkajoen yläosan kalastusalueella aikaisemmasta aloituksesta johtuen pitempi kuin useimmilla muilla Kuusamon joilla: 1.6.-10.9. Viikkorauhoitusta ei ole, joten kalastaa voi viikon jokaisena päivänä. Alueen palvelut ovat kehittyneet viime vuosina nopeasti. Jokivarteen rakennetut kodat, laavut ja tulipaikat tarjoavat kalastajien iloksi erinomaisia taukopaikkoja.

Sallittuja pyydyksiä ovat perho ja uistin. Yleisempiä saaliskaloja ovat harjus, siika ja taimen. Taimenen alamitta on 60 cm ja harjuksen 35 cm. Alueelle istutetaan pitkin kesää pyyntikokoisia taimenia, joilla varmistetaan kalastajien saalismahdollisuudet. Luvat voi ostaa esim. Kuusamo Infosta.

Helposti saavutettavat kalastuspaikat

Alueen kalapaikoista Kiveskoski ja Käylänkoski ovat helpoimmin saavutettavia.  Kiveskosken rannoilla on runsain palveluvarustus. Kaksi kotaa ja yksi laavu tarjoavat koko perheelle erinomaiset taukopaikat. Käylänkosken heittolaituri antaa jokaiselle myös liikuntarajoitteiselle kalastajalle mahdollisuuden päästä hyvien kalapaikkojen ääreen. Kiveskoskella on veneluiska, josta veneen tai kanootin saa vaivatta liikkeelle. Nahkanivan-Kelhänkosken väliselle alueelle pääsee helpoimmin Säkkilänvaarasta kulkevaa tietä. Joen etelärannalla on kaksi kotaa ja yksi laavu.

Kalastuskausi 1.6-10.9.

Kitkajoen yläosa
(avautuu uuteen ikkunaan)