Hyppää sisältöön

Kuusinkijoki

Suosittu taimenjoki

Kuusinki lienee Suomen tunnetuin taimenjoki kalastajien keskuudessa.  Kuusingissa syntyneet taimenet vaeltavat rajan yli Venäjälle syönnöstämään. Valtaosa Venäjän Pääjärvestä Kuusinkiin kudulle ensimmäistä kertaa nousevista taimenista on vähintään 60 cm:n mittaisia eli alamitan ylittäviä.

Helppo saavuttaa

Kuusingin suurimpia vahvuuksia on helppo saavutettavuus. Syrjäisestä sijainnista huolimatta joelle on helppo päästä monta eri reittiä pitkin. Metsätiet kulkevat joen kummallakin puolella.

Lukuisia erilaisia kalastuspaikkoja

Tavoitelluin saaliskala on nousutaimen, muita narrattavia ovat harjus ja siika. Kuusinkijoen kokonaispituus on 16 km, josta varteenotettavaa kalastusaluetta on noin 10 km. Joen alajuoksun mäntyvaltaiset rinteet nousevat jylhästi korkeuksiin suojaten vehreän jokilaakson rauhaa. Ylävirtaan kuljettaessa rinteet mataloituvat ja jokilaakso muuttuu kosteammaksi ja rehevämmäksi.

Kuusingilla on lukuisia kalapaikkoja, joissa vuorottelukäytäntö on selkeä ja nopeasti opittava. Tälläisiä paikkoja ovat mm. Haisusaari, Saunaniemi, Koivusaari, Koivumutka, alempi Koivumutka, Raatehammas, Lohipyörre, Takkupyörre, Hanhisuvannon niska, Sipinkoski, Särkipuronsuu ja Kanavasuu.

Kalastuskausi 1.6-31.8.

Kuusinkijoki
(avautuu uuteen ikkunaan)