Hyppää sisältöön

Kurjenjoki ja Raakunniva

Raakunniva on lyhyt virtaava niva Soivion -ja Raakunjärven välissä. Raakunjärvestä Pikku-Keroon laskeva Kurjenjoki on huomattavasti Raakunnivaa suurempi kalapaikka.

Kurjenjoki on noin 3,5 km pitkä joki, joka yläjuoksulla haarautuu kahdeksi uomaksi. Vanhan kanavan alapuolelta alkaa kalastajaa kiinnostava jokialue, jossa on syviä, hidasvirtaisia ja osittain hiekkapohjaisia suvantoja, joita elävöittävät lyhyet, matalat nivat. Kurjenjoelle pääsee patikoiden mukavasti pitkospuita pitkin. Kurjenkanavassa kalastus on kielletty. Joki on helposti saavutettavissa sekä itä- että länsipuolelta. Normaalin ja matalan veden aikana se on helposti yöitettävissä kahluuhousuilla. Rannassa on laavuja, tulipaikkoja, pöytiä ja penkkejä sekä puucee.

Raakunniva on lyhyt 300 metrin virtaava niva Soivion- ja Raakunjärven välissä. Niva muodostuu lyhyestä virtaosuudesta ja sen alapuolisesta hidasvirtaisesta uomasta. Kalastus on helppoa molemmilta rannoilta tai kahlaten. Kalastoon kuuluu harjusta, siikaa sekä vähälukuisemmin taimenta.

Kalastuskausi 1.1.-31.12.

Kurjenjoki Raakunniva
(avautuu uuteen ikkunaan)