Olet täällä

Naatikkajoki ja Askinjoki

Koe ja näe

Kitkajärveen laskeva Naatikkajoki on kalastajalle mielenkiintoisen vaihteleva, kosket ja hidasvirtaiset suvannot vuorottelevat ja kosket ovat sopivan pitkiä ja vuolaita. Jaurasesta alkunsa saavalla Askinjoella on pituutta reilu kilometri. Joki virtaa n. puolet matkastaan vuolaana koskena.

Kitkajärveen laskeva Naatikkajoki on kalastajalle mielenkiintoisen vaihteleva, kosket ja hidasvirtaiset suvannot vuorottelevat ja kosket ovat sopivan pitkiä ja vuolaita. Virralla on leveyttä vain 10–15 metriä, mutta pituutta lähes 13 km. Rauhoitusalueet huomioiden kalastettavaa aluetta jää noin 10 km ja koskia on kymmenkunta. Harjuspaikat löytyvät koskien montuista ja niiden niskoilta, myös suvantoja kannattaa kalastaa. Joesta tulee pääosin harjusta sekä satunnaisesti taimenta.

Samalla vesireitillä Naatikkajoen yläpuolella oleva Askinjoki on lyhyt mutta varteenotettava kalapaikka. Jaurasesta alkunsa saava Askinjoki on pituudeltaan 1,2 km, josta puolet on koskea. Joessa on harjusta, ajoittain runsaasti siikaa sekä yksittäisiä taimenia.

  • Kalastuskausi Naatikkajoella 1.6.-10.9. ja Askinjoella 1.6.-31.8.
  • Naatikkajoella alle 16-vuotiaat huoltajan luvalla.

Tulostettava kalastusalue-esite