Hyppää sisältöön

Nilonkankaan koulu

Mukavaa, kun Nilonkankaalta löytyy paljon erilaisia leikkitelineitä, kuten eskarit, isot, areenat ja päätytelineet. Nämä kaikki paikat on myös vapaa-ajalla käytettävissä. Koulun pihalla on valtavasti tilaa liikkua ja leikkiä.

Aada ja Kimi, koulun edustajiston jäsenet 5A-luokalta

Nilonkankaan koulu on alakoulu, jossa opiskelee 1.-6. -luokkalaisia lapsia. Myös kolmen esikouluryhmän tilat ovat samassa rakennuksessa.

Koulu sijaitsee Kuusamon taajamassa luonnonläheisellä paikalla. Koulun pihalta avautuu näkymä kuusamolaiseen suo- ja metsäluontoon. Ulkoliikuntareitistöt ja liikuntapaikat ovat koulun välittömässä läheisyydessä ja koululaisten käytettävissä.

Peruskouluikäisiä lapsia koulussa on 291 ja esikouluikäisiä 48. Henkilökunnan määrä on 40.

Perusopetus koulun sisällä on organisoitu tiimeihin. Vuosiluokkatiimeissä työskentelevät rinnakkaiset vuosiluokat ja rinnakkaiset luokat. Tiimiin työpanoksen tuovat 4-5 luokanopettajaa, kieltenopettaja, erityisluokanopettaja ja 1-3 koulunkäynnin ohjaajaa. Koulun järjestämään aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuu noin 40 lasta.

Uuden koulun rakentaminen alkaa tontilla keväällä 2021 ja uuteen kouluun päästään siirtymään aikaisintaan joulukuussa 2022. Nykyinen koulurakennus on rakennettu vuonna 1966 ja pohjoispäädyn laajennusosa on otettu käyttöön vuonna 1972. Koulua on peruskorjattu 1990 -luvulla ja liikuntasalin osalta 2015. Mittavaan kuntotarkastukseen nojautuen kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2018 uuden alakoulun rakentamisesta Nilonkankaalle.

Nilo meille ilo aito, täältä löytyy tieto, taito.

Pertti Ervasti ja Matleena Ervasti, 1990-luvun koululainen ja hänen isänsä