Hyppää sisältöön

Käylän koulu

Käylässä on kuutosluokan kunkkuja, viitosluokan villejä, nelosluokan neroja, kolmosluokan kivoja, kakkosluokan kamuja, ykkösluokan yksilöitä sekä eloisia esikoululaisia.

Kuutosluokkalaiset luonnehtivat koululaisia

Käylän koulu sijaitsee Kitkajoen kainalossa. Nimi ”Käylä” tulee saamen kielestä ja tarkoittaa mutkaa tai kaarretta.

Käylän koulu on pieni ja kodikas oppimisympäristö puhtaan luonnon helmassa. Koulurakennus on uudehko kyläkoulu, joka on rakennettu ja laajennettu 1990-luvun alkupuolella. Koulu poikkeaa arkkitehtuuriltaan perinteisestä kuusamolaisesta kyläkoulusta. Se on pohjapiirustukseltaan selkeä – ei pimeitä sokkeloisia käytäviä, vaan valoisia suoria käytäviä täynnä iloisia ja ihania oppilaita sekä henkilökuntaa.

Koulurakennuksessa on neljä luokkatilaa, viihtyisä eskaritila, valoisa aula/ruokailutila sekä täysimittainen liikuntasali katsomoineen.

Koulun pihapiirissä on palloilualue ja leikkikenttä. Koulun välittömässä läheisyydessä on myös pururata, joka muuttuu talvisin valaistuksi laduksi. Lisäksi läheltä löytyvät urheilukenttä sekä luistelukaukalo. Koulu toimii läheisessä vuorovaikutuksessa kyläyhteisön kanssa, joten tunnelma on perinteisen kyläkoulumainen. Koulu painottaa opetuksessaan teknologiaa ja yrittäjyyskasvatusta.

Käylän koulu on osa Rukan yhtenäistä peruskoulua. Opetusta annetaan yhdysluokissa 0-2, 3-4 ja 5-6. Koulussa on oppilaita luokka-asteilla 0-6.

Kaupungin keskustasta on noin 46 kilometrin taival Kitkajoen Käylään. Matkalla voi havainnoida jylhän Pohjois-Kuusamon maisemia.