Hyppää sisältöön

Koulut ja varhaiskasvatus

Kirjasto tekee yhteistyötä koulujen ja varhaiskasvatuksen kanssa lasten lukuharrastuksen tukemisessa ja tiedonhankintataitojen opetuksessa.

Kirjasto tarjoaa kirjavinkkausta, kirjastonkäytön opetusta, aineistotietokannan käytön opetusta, kirjaston esittelyä ja satutuokioita. Alakoululaiset voivat myös suorittaa uuden Lukusafari-lukudiplomin. Lisäksi kokoamme tilauksesta kirjakasseja toivotusta teemasta.

Kirjastoauto Kirjakka vierailee useimmilla Kuusamon kouluilla ja päiväkodeilla noin joka toinen viikko (pois lukien koulujen loma-ajat). Kirjastoautosta voi lainata aineistoa ja sinne voi pyytää aineistoa pääkirjastosta.

 • Kirjavinkkaus on sekä uusien että vanhempien kirjojen esittelyä. Tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan. Kirjoja ei arvostella vaan niistä kerrotaan lyhyesti ja ehkä luetaan pieni pätkä.

  Kirjavinkkauksen voi yhdistää kirjastokäyntiin, kirjastonhoitajan voi pyytää käymään koululle tai hän voi vinkata kokonaan etänä. Yhdelle luokalle/ryhmälle vinkkaamiseen koululla menee aikaa enintään yksi oppitunti.

  Kouluilla käytäessä kirjoja voidaan antaa lainaan joko opettajalle tai oppilaille vinkkauksen jälkeen, jos se sopii opettajille.

 • Luokkien kirjastokäynnit järjestetään toiveiden mukaan.

  Käynti voi sisältää esimerkiksi kirjavinkkausta, kirjastonkäytön opetusta, aineistotietokannan käytön opetusta, kirjaston esittelyä ja satutuokioita.   Kirjastokäynnistä on hyvä sopia vähintään viikkoa ennen toivottua aikaa.

  Opettajat voivat tulla käymään kirjastossa oppilaiden kanssa myös itsenäisesti, tarvittaessa myös ennen kirjaston aukeamista.

 • Kuusamon kirjastossa on useita kirjoja, joita voidaan lainata opettajille useampi kappale samaa kirjaa.

  Luokkasarjat OUTI-verkkokirjastossa:

  Alakoulu, luokat 1-3

  Alakoulu, luokat 4-6

  Yläkoulu, luokat 7-9

  Varaa haluamasi luokkasarja sähköpostitse anna.kivi@kuusamo.fi. Luokkasarjan voi joko hakea lainaan pääkirjastosta tai pyytää tuomaan kirjastoautolla suoraan koululle

 • Kokoamme kouluille ja päiväkodeille kirjakasseja toivotusta teemasta/teemoista.  Pyydämme jättämään tilauksen vähintään viikkoa ennen toivottua noutopäivää. Teemakassit lainataan opettajan tai päiväkotiryhmän kirjastokortilla. Kirjakassit voidaan toimittaa myös kirjastoauton mukana.

  Tilaukset ja tiedustelut puhelimitse 040 860 8904 tai sähköpostitse anna.kivi(at)kuusamo.fi.

Alakoululaisten uusi Lukusafari-lukudiplomi

Kuusamon kirjaston uusi Lukusafari-lukudiplomi otetaan käyttöön syksyllä 2021. Kuusamon kirjasto suosittelee lukudiplomin suorittamista jokaiselle  alakoululaiselle!

Lisätietoa saat kirjastonhoitaja Anna Kiveltä sähköpostitse osoitteesta anna.kivi(at)kuusamo.fi

Polkuja kirjan ja tiedon äärelle
Klikkaa kuvasta ja siirry Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteiseen kasvatuksen, opetuksen ja kirjaston yhteistyön Polkuja kirjan ja tiedon äärelle -esitteeseen.

Lisätietoa palvelusta antaa