Hyppää sisältöön

Kirjaston ja koulun yhteistyö

Kirjasto tekee yhteistyötä koulujen kanssa lasten lukuharrastuksen tukemisessa ja tiedonhankintataitojen opetuksessa.

Kirjasto tarjoaa kouluille kirjavinkkausta, kirjastonkäytön opetusta, aineistotietokannan käytön opetusta, kirjaston esittelyä ja satutuokioita.

Kirjastoauto Kirjakka vierailee useimmilla Kuusamon kouluilla kouluaikoina noin joka toinen viikko. Kirjastoautosta voi lainata aineistoa ja sinne voi pyytää aineistoa pääkirjastosta.

 • Lukudiplomia uudistetaan parhaillaan. Onko sinulla mielessäsi jokin kirja, jonka näkisit osana lukudiplomia? Vinkkaa se meille: anna.kivi(at)kuusamo.fi.

  Vielä käytössä on Lukukettu on lukudiplomi. Kirjalistat on muokattu alun perin Tolpanniemen koulun käyttöön, mutta ovat kaikkien kuusamolaisten alakoululaisten ja opettajien käytössä luokille 2-6. Kirjojen etsinnässä voi pyytää henkilökunnan apua.

 • Kirjavinkkaus on sekä uusien että vanhempien kirjojen esittelyä. Tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan. Kirjoja ei arvostella vaan niistä kerrotaan lyhyesti ja ehkä luetaan pieni pätkä.

  Kirjavinkkauksen voi yhdistää kirjastokäyntiin, kirjastonhoitajan voi pyytää käymään koululle tai hän voi vinkata videoneuvottelulaitteen kautta. Yhdelle luokalle/ryhmälle vinkkaamiseen koululla menee aikaa enintään yksi oppitunti.

  Kouluilla käytäessä kirjoja voidaan antaa lainaan joko opettajalle tai oppilaille vinkkauksen jälkeen, jos se sopii opettajille.

 • Luokkien kirjastokäynnit järjestetään toiveiden mukaan.

  Käynti voi sisältää esimerkiksi kirjavinkkausta, kirjastonkäytön opetusta, aineistotietokannan käytön opetusta, kirjaston esittelyä ja satutuokioita.   Kirjastokäynnistä on hyvä sopia vähintään viikkoa ennen toivottua aikaa.

  Opettajat voivat tulla käymään kirjastossa oppilaiden kanssa myös itsenäisesti, tarvittaessa myös ennen kirjaston aukeamista.

 • Kuusamon kirjastossa on useita kirjoja, joita voidaan lainata opettajille useampi kappale samaa kirjaa.

  Luokkasarjat OUTI-verkkokirjastossa:

  Alakoulu, luokat 1-3

  Alakoulu, luokat 4-6

  Yläkoulu, luokat 7-9

  Varaa haluamasi luokkasarja sähköpostitse anna.kivi@kuusamo.fi. Luokkasarjan voi joko hakea lainaan pääkirjastosta tai pyytää tuomaan kirjastoautolla suoraan koululle

Lisätietoa palvelusta antaa