Hyppää sisältöön

Tilat ja laitteet asiakaskäyttöön

Kuusamon pääkirjastossa on monenlaisia tiloja ja laitteita asiakkaiden käyttöön. Lehtisalissa voit lukea päivän lehdet, Olkkarissa pelata lautapelejä ja Musapysäkillä uppoutua musiikin maailmaan. Sisääntulokerroksessa on myös hiljainen opiskelu- ja työskentelytila Kiuta, joka on vapaasti käytettävissä kirjaston asiakaspalveluaikoina.

Kirjasto tarjoaa erilaisia laitteita asiakaskäyttöön. Henkilökunta opastaa laitteiden käytössä palveluaikoina. Myös omalla laitteella työskentely on mahdollista, sillä asiakastiloissa toimii avoin langaton verkko.

Sisääntulokerroksen aulassa on aina esillä taidetta, valokuvia tai käsitöitä.

Mahdolliset maksut määräytyvät palveluhinnaston mukaan.

Tilat

 • Pääkirjaston sisääntulokerroksen aula toimii näyttelytilana. Aulassa on näyttelykäytössä viisi lukollista ja valaistua vitriiniä, sermejä sekä seinätilaa. Näyttelyaika on yleensä yksi kalenterikuukausi eikä tilasta peritä vuokraa.

  Näyttelytilan käytöstä päättää kirjastotoimenjohtaja. Näyttelyn ripustuksen ja purkamisen, samoin kuin kuljetukset, tiedottamisen ja mahdolliset vakuutukset hoitaa näytteille asettaja.

  Varaukset sähköpostitse kirjastotoimenjohtajalta. Yhteystiedot sivun lopussa.

 • Pääkirjaston sisääntulokerroksessa sijaitseva hiljainen tila Kiuta on tarkoitettu hiljaiseen opiskeluun ja työskentelyyn. Tila on vapaasti käytettävissä kirjaston asiakaspalveluaikoina. Jokaisella neljällä työpisteellä on pistorasiat ja oman tietokoneen käyttö on mahdollista.

  Jos tarvitset yksityisempää tilaa, tiedustele asiakaspalvelusta kokoustila Kivakan varaustilannetta.

 • Sisääntulokerroksessa on kokoustila Kivakka, jota voi varata maksusta ulkopuolisiin kokouksiin tai pienimuotoisiin kulttuuritilaisuuksiin kirjaston palveluaikoina.

  Kivakassa on diginäyttö ja dokumenttikamera sekä tilaa n. 20 hengen kokoontumiseen. Seinällä on esillä Esko Suomalaisen kuvia Paanajärveltä sekä asiakkaiden v. 2013 yhteisöllisesti kutoma ryijykokonaisuus Viisi vasaa.

  Varaukset kirjaston asiakaspalvelusta paikan päältä, sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot sivun lopussa.

Laitteet

 • Pääkirjastossa on käytössä kolme asiakastietokonetta. Kaikissa koneissa on internetyhteys, ajantasaiset toimisto-ohjelmat (Microsoft Word 2010, Excel 2010 ja PowerPoint 2010) ja maksullinen tulostusmahdollisuus. Päätteiltä voit myös lukea sanoma- ja aikakauslehtiä ePress ja eMagz -palveluistata.

 • Käytössä ovat sekä tavallinen tulostin että monitoimilaite, jolla voi ottaa valokopioita, tulostaa ja skannata. Skannaaminen sähköpostiin tai muistitikulle on maksutonta. Kopiointi ja tulostaminen ovat maksullisia.

 • Kirjastossa on avoin langaton verkko (wifi), jonka löydät laitteesi verkkoluettelosta nimellä VIERAILIJA. Kirjautumiseen ei tarvita käyttäjätunnusta tai salasanaa.

 • Mikrofilmin lukulaitteella voit lukea kirjaston omista kokoelmista löytyviä tai muualta tilattuja mikrofilmejä tai -kortteja. Laitteelta voi myös tulostaa (maksullista).

  Mikrofilmien lukulaite sijaitsevat kotiseutukokoelmahuoneessa. Varaukset kirjaston neuvonnasta paikan päältä, sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot sivun lopussa.

 • Musiikkiosaston Musapysäkillä voit kuunnella kuulokkeilla CD- ja LP-levyjä kirjaston kokoelmista. LP-soittimen saat käyttöösi pyynnöstä.

 • Kirjaston Olkkarissa on Playstation 4 –pelikonsoli ja kirjastossa on lainaustilanteen mukaan vaihtuva valikoima lapsille ja nuorille soveltuvia pelejä. Peliajan voit varata asiakaspalvelusta.

Ala-aulan näyttelytilan varaukset

Varaukset