Hyppää sisältöön

Kirjaston tilat ja laitteet asiakaskäyttöön

Pääkirjaston lehtisalissa voit lukea päivän lehdet, lukupysäkillä tutustua uutuuskirjoihin, olkkarissa pelata lauta- ja konsolipelejä, asiakaskoneilla surffata netissä tai käyttää toimisto-ohjelmia.

Myös omalla laitteella työskentely on mahdollista, sillä asiakastiloissa toimii avoin langaton verkko.

Sisääntulokerroksen aula toimii asiakkaiden kahvilana. Aulassa on kahviautomaatti, josta voit halutessasi ostaa erilaisia kahvijuomia, teetä ja lämmintä kaakaota. Automaatti toimii pankkikortilla ja mobiilimaksulla. Vitriineissä on aina esillä taidetta, valokuvia tai käsitöitä.

Olkkarissa voi viettää aikaa, opiskella tai pelata PS4-konsolia tai lautapelejä.

Mahdolliset maksut määräytyvät palveluhinnaston mukaan.

Varattavat tilat

 • Pääkirjaston sisääntulokerroksen aula toimii näyttelytilana ja asiakkaiden kahviona. Aulassa on näyttelykäytössä viisi lukollista ja valaistua vitriiniä, sermejä sekä seinätilaa. Näyttelyaika on yleensä yksi kalenterikuukausi eikä tilasta peritä vuokraa.

  Näyttelytilan käytöstä päättää kirjastotoimenjohtaja. Näyttelyn ripustuksen ja purkamisen, samoin kuin kuljetukset, tiedottamisen ja mahdolliset vakuutukset hoitaa näytteille asettaja.

  Varaukset kirjastotoimenjohtaja Ritva Niemeläisen kautta sähköpostitse ritva.niemelainen(at)kuusamo.fi tai puhelimitse 040 516 2276.

 • Sisääntulokerroksessa on kokoustila Kivakka, jota voi varata maksusta ulkopuolisiin kokouksiin tai pienimuotoisiin kulttuuritilaisuuksiin kirjaston palveluaikoina. Opiskelu ja tutkimuskäyttöön tila on varattavissa ilmaiseksi.

  Kivakassa on diginäyttö ja dokumenttikamera sekä tilaa n. 20 hengen kokoontumiseen. Seinällä on esillä Esko Suomalaisen kuvia Paanajärveltä sekä asiakkaiden v. 2013 yhteisöllisesti kutoma ryijykokonaisuus Viisi vasaa.

  Varaukset kirjaston neuvonnasta paikan päältä, sähköpostitse kirjasto(at)kuusamo.fi tai puhelimitse 040 860 8900.

Pääkirjastolla käytettäviä laitteita

Vaikka elämme tietoyhteiskunnassa ja digitalisoituvassa maailmassa, kaikkia laitteita ei tarvitse ostaa omaksi. Kirjasto tarjoaa maksuttoman pääsyn nettiin asiakaskoneilta tai langattoman verkon kautta sekä erilaisia laitteita asiakaskäyttöön.

Henkilökunta opastaa alkuun laitteiden käytössä.

Asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttö on maksutonta (pois lukien maksullinen tulostusmahdollisuus).

 • Pääkirjastossa käytössäsi on asiakastyöasemia, joista kaksi on varattavissa tunnin käyttöajalla.

  Kaikissa koneissa nykyaikaiset selainohjelmat sekä ajantasaiset toimisto-ohjelmat (Microsoft Word 2010, Excel 2010 ja PowerPoint 2010). Päätteiltä voit myös lukea sanoma- ja aikakauslehtiä ePress ja eMagz -palveluista.

  Lisäksi tallennusmahdollisuus USB-muistitikulle ja maksullinen tulostusmahdollisuus.

 • Digitointilaitteella voit digitoida VHS-kasetteja DVD-levylle itsepalveluna. Varaa mukaan riittävä määrä tallentavia DVD-levyjä. Tarkan listan soveltuvista levyistä saat kirjaston asiakaspalvelusta. Digitointilaitteen käyttö on maksutonta.

  Digitointilaite sijaitsee kotiseutukokoelmahuoneessa. Varaukset kirjaston neuvonnasta paikalta, sähköpostitse kirjasto(at)kuusamo.fi tai puhelimitse 040 860 8900.

 • Käytössä ovat sekä tavallinen tulostin että monitoimilaite, jolla voi ottaa valokopioita, tulostaa ja skannata. Skannaaminen sähköpostiin tai muistitikulle on maksutonta. Kopiointi ja tulostaminen ovat maksullisia.

 • Mikrofilmin lukulaitteella voit lukea kirjaston omista kokoelmista löytyviä tai muualta tilattuja mikrofilmejä tai -kortteja. Laitteelta voi myös tulostaa (maksullista).

  Mikrofilmien lukulaite sijaitsevat kotiseutukokoelmahuoneessa. Varaukset kirjaston neuvonnasta paikalta, sähköpostitse kirjasto(at)kuusamo.fi tai puhelimitse 040 860 8900.

 • Musiikkiosaston Musapysäkillä voit kuunnella kuulokkeilla CD- ja LP-levyjä kirjaston kokoelmista. LP-soittimen saat käyttöösi pyynnöstä.

 • Kirjaston Olkkarissa on Playstation 4 –pelikonsoli ja kirjastossa on lainaustilanteen mukaan vaihtuva valikoima lapsille ja nuorille soveltuvia pelejä. Peliajan voit varata asiakaspalvelusta.

 • Ultimaker 3D -tulostin tulossa asiakaskäyttöön vuoden 2021 aikana. Laitteen käyttöön opastetaan.

Ala-aulan näyttelytilan varaukset

Varaukset