Hyppää sisältöön

Tilat ja laitteet asiakaskäyttöön

Pääkirjaston lehtisalissa voit lukea päivän lehdet, lukupysäkillä tutustua uutuuskirjoihin, olkkarissa pelata lauta- ja konsolipelejä, asiakaskoneilla surffata netissä tai käyttää toimisto-ohjelmia.

Myös omalla laitteella työskentely on mahdollista, sillä asiakastiloissa toimii avoin langaton verkko.

Ala-aulan vitriineissä on aina esillä taidetta, valokuvia tai käsitöitä.

Olkkarissa voi viettää aikaa, opiskella tai pelata PS4-konsolia tai lautapelejä.

Mahdolliset maksut määräytyvät palveluhinnaston mukaan.

Varattavat tilat

 • Pääkirjaston sisääntulokerroksen aula toimii näyttelytilana. Aulassa on näyttelykäytössä viisi lukollista ja valaistua vitriiniä, sermejä sekä seinätilaa. Näyttelyaika on yleensä yksi kalenterikuukausi eikä tilasta peritä vuokraa.

  Näyttelytilan käytöstä päättää kirjastotoimenjohtaja. Näyttelyn ripustuksen ja purkamisen, samoin kuin kuljetukset, tiedottamisen ja mahdolliset vakuutukset hoitaa näytteille asettaja.

  Varaukset sähköpostitse kirjastotoimenjohtajalta. Yhteystiedot sivun lopussa.

 • Sisääntulokerroksessa on kokoustila Kivakka, jota voi varata maksusta ulkopuolisiin kokouksiin tai pienimuotoisiin kulttuuritilaisuuksiin kirjaston palveluaikoina. Opiskelu ja tutkimuskäyttöön tila on varattavissa ilmaiseksi.

  Kivakassa on diginäyttö ja dokumenttikamera sekä tilaa n. 20 hengen kokoontumiseen. Seinällä on esillä Esko Suomalaisen kuvia Paanajärveltä sekä asiakkaiden v. 2013 yhteisöllisesti kutoma ryijykokonaisuus Viisi vasaa.

  Varaukset kirjaston neuvonnasta paikan päältä, sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot sivun lopussa.

Pääkirjastolla käytettäviä laitteita

Vaikka elämme tietoyhteiskunnassa ja digitalisoituvassa maailmassa, kaikkia laitteita ei tarvitse ostaa omaksi. Kirjasto tarjoaa maksuttoman pääsyn nettiin asiakaskoneilta tai langattoman verkon kautta sekä erilaisia laitteita asiakaskäyttöön.

Henkilökunta opastaa alkuun laitteiden käytössä.

Asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttö on maksutonta (pois lukien maksullinen tulostusmahdollisuus).

 • Pääkirjastossa käytössäsi on asiakastyöasemia, joista kaksi on varattavissa tunnin käyttöajalla.

  Kaikissa koneissa nykyaikaiset selainohjelmat sekä ajantasaiset toimisto-ohjelmat (Microsoft Word 2010, Excel 2010 ja PowerPoint 2010). Päätteiltä voit myös lukea sanoma- ja aikakauslehtiä ePress ja eMagz -palveluista.

  Lisäksi tallennusmahdollisuus USB-muistitikulle ja maksullinen tulostusmahdollisuus.

 • Käytössä ovat sekä tavallinen tulostin että monitoimilaite, jolla voi ottaa valokopioita, tulostaa ja skannata. Skannaaminen sähköpostiin tai muistitikulle on maksutonta. Kopiointi ja tulostaminen ovat maksullisia.

 • Mikrofilmin lukulaitteella voit lukea kirjaston omista kokoelmista löytyviä tai muualta tilattuja mikrofilmejä tai -kortteja. Laitteelta voi myös tulostaa (maksullista).

  Mikrofilmien lukulaite sijaitsevat kotiseutukokoelmahuoneessa. Varaukset kirjaston neuvonnasta paikan päältä, sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot sivun lopussa.

 • Musiikkiosaston Musapysäkillä voit kuunnella kuulokkeilla CD- ja LP-levyjä kirjaston kokoelmista. LP-soittimen saat käyttöösi pyynnöstä.

 • Kirjaston Olkkarissa on Playstation 4 –pelikonsoli ja kirjastossa on lainaustilanteen mukaan vaihtuva valikoima lapsille ja nuorille soveltuvia pelejä. Peliajan voit varata asiakaspalvelusta.

Ala-aulan näyttelytilan varaukset

Varaukset