Hyppää sisältöön

Kirjasto houkuttaa lukemaan

Kirjasto tukee lukuharrastusta

Lukeminen kannattaa aina! Kirjasto tukee ja edistää lukuharrastusta tarjoamalla käyttöön monipuolisen ja ajantasaisen kokoelman sekä tuomalla kirjallisuutta esiin eri tavoin. Kirjailijavierailut ja muut kirjallisuusaiheiset tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Löydä kiinnostavaa luettavaa

Kirjastoaineistoa pyritään järjestämään ja tuomaan esille niin, että käyttäjien olisi helppoa löytää mieluista ja mielenkiintoista luettavaa.

Sekä pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla että aikuisten kertomakirjallisuudessa aineisto on järjestetty lajityyppien mukaan. Jaottelun on tarkoitus palvella esimerkiksi fantasian, dekkareiden ja eräkirjojen ystäviä.

Uutuuksia on esillä uutuushyllyissä. Näyttelypisteissä on pieniä aineistonäyttelyitä eri teemoista.

Puuttuuko kokoelmistamme jotain? Jätä hankintaehdotus OUTI-verkkokirjastossa.

Kirjailijavierailut

Kirjailijavierailuja ja muita kirjallisuustapahtumia järjestetään mahdollisuuksien mukaan.

Kirjallisuuspiiri

Aikuisille tarkoitetussa kirjallisuuspiirissä luetaan ohjelman mukaan uudempaa ja vanhempaa kertomakirjallisuutta ja keskustellaan lukukokemuksista.

Kirjallisuuspiirin ohjelma ja aikataulu ilmoitetaan aina syys- ja kevätkauden alussa.

Kirjavinkkausta koululaisille

Koululaisia viekoitellaan lukemisen pariin kirjavinkkauksen keinoin. Kirjavinkkari voi vierailla kouluilla tai vinkata oppilasryhmille kirjastovierailun yhteydessä. Myös virtuaalivinkkaus etäyhteydellä on mahdollista.

Lue lisää kirjaston ja koulun yhteistyöstä

Lainavinkkejä moneen makuun

Kirjastolaisten laatimia lainavinkkejä julkaistaan perjantaisin Koillissanomissa. Vinkkejä voi lukea myös kirjaston Facebook-sivulla. Lainavinkkejä kaipaavien kannattaa kurkistaa myös OUTI-verkkokirjastoon ja Instagramissa Vinkkaamoon.

Satutuokiot perheen pienimmille

Kirjaston perjantaiset satutuokiot ovat mukava ohjelmanumero niin päiväkoti- ja päivähoitoryhmille kuin perheillekin. Parhaimmillaan satutuokioihin on osallistunut lähes 100 lasta.

Tällä hetkellä satutuokioita järjestetään ryhmille pyynnöstä. Yhteydenotot: anna.kivi@kuusamo.fi.

Lukukoira kuuntelee

Lukukoiratoiminta pyrkii innostamaan ja kannustamaan lukemaan opettelevaa lasta. Kuusamon kirjaston lukukoira Kassu jäi viettämään ansaittuja eläkepäiviä syksystä 2021. Asuuko kotonasi kirjaston uusi lukukoira? Lue lisää Kennelliiton lukukoiratoiminnasta tästä linkistä klikkaamalla.

Kirjaston ja koulun yhteistyö