Hyppää sisältöön
Ikääntynyt mies kuuntelee Celian äänikirjaa kuulokkeet päässä

Celia-kirjaston palvelut lukemisesteisille

Onko tekstin lukeminen sinulle vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden tai näön heikentymisen vuoksi? Äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa.

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tekee tiivistä yhteistyötä yleisten kirjastojen kanssa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa – esimerkiksi äänikirjoina, pistekirjoina ja elektronisina kirjoina. Tavoitteena on edistää lukemisesteisten tasa-arvoa kirjallisuuden ja tiedon saannissa.

Tällä hetkellä Celian valikoimassa on yli 40 000 eri äänikirjaa, joita voi ladata ja kuunnella suoraan verkosta. Kauno- ja tietokirjallisuuden lainaaminen Celiasta on maksutonta.

Lue lisää Celian äänikirjapalveluista
  • OUTI-kirjastojen kokoelmissa on Celian cd-äänikirjoja, enimmäkseen kertomakirjallisuutta sekä nuorille että aikuisille.
  • Näitä CD-levyjä voivat vapaasti lainata lukemisesteiset asiakkaat ilman rekisteröitymistä.
  • Kuunteluun tarvitaan laite (esim. cd-soitin tai tietokone), joka toistaa mp3-tiedostoja. Levyjä voi kuunnella myös Daisy-soittimella, joita saa lainaan Näkövammaisten keskusliitosta.
  • Jos sinulla on Celia-palveluiden käyttöön oikeuttava lukemiseste, kerro siitä virkailijalle. Sinut rekisteröidään  maksuttoman Celianet-verkkopalvelun käyttäjäksi.
  • Verkkopalvelun käyttöön tarvitaan internet-yhteys sekä laite: tietokone, mobiililaite (esim. iPad), DVD/mp3-soitin tai Daisy-soitin.
  • Celianetin äänikirjoja voi kuunnella suoratoistona tai ladata laitteelle tai muistitikulle. Tietokoneelle tai mobiililaitteelle voi asentaa kuunteluohjelman, jossa on äänikirjan käyttöä helpottavia ominaisuuksia.
  • Celian verkkosivuilta löytyy ohjeita Celianetin käyttöön ja äänikirjojen kuunteluun.

Lisätietoa palvelusta antaa