Hyppää sisältöön

Elintarvikevalvonnan tehtävät

Elintarvikevalvonnan tehtävänä on valvoa ja edistää elintarvikkeiden ja niiden käsittelyn turvallisuutta ja asianmukaista laatua sekä ehkäistä ja poistaa elintarvikkeista johtuvia terveyshaittoja.

Elintarvikevalvonta seuraa elintarvikkeista annettavien tietojen totuudenmukaisuutta sekä suojaa kuluttajaa elintarvikemääräysten vastaisten elintarvikkeiden aiheuttamilta taloudellisilta tappioilta.

Valvonnan kohteina ovat elintarvikehuoneistot ja -tuotantolaitokset, vähittäismyymälät sekä elintarvikekuljetukset ja kaikki muu elintarvikkeiden valmistukseen, käsittelyyn, varastointiin sekä myyntiin liittyvä toiminta.  Palvelusta veloitetaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen hyväksymän taksan mukainen maksu.

Ole yhteydessä elintarvikevalvontaan, kun:

  • olet perustamassa tai lopettamassa elintarvikehuoneistoa tai -tuotantolaitosta
  • elintarvikehuoneiston- tai tuotantolaitoksesi toiminta muuttuu tai toimija vaihtuu
  • epäilet ruokamyrkytystä
  • suunnittelet ensisaapumistoimintaa
  • sinulla on huomauttamista elintarvikkeista, niiden kanssa kosketuksiin joutuvista materiaaleista tai niihin liittyvästä toiminnasta

Pohjois-Kuusamo, Ruka ja Posio

Kuusamo ja Taivalkoski

Elintarviketuotantolaitosten valvonta