Olet täällä

Kirjaston ja koulun yhteistyö

Virtuaalivinkkausta Käylän koululle

Kirjasto tarjoaa kouluille kirjavinkkausta, kirjastonkäytön opetusta, aineistotietokannan käytön opetusta, kirjaston esittelyä ja satutuokioita. Kirjastokäynnit järjestetään toiveiden mukaan. Opettajat voivat tulla käymään kirjastossa oppilaiden kanssa myös itsenäisesti, tarvittaessa myös ennen kirjaston aukeamista. Kirjastokäynnistä on hyvä sopia vähintään viikkoa ennen toivottua aikaa.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on sekä uusien että vanhempien kirjojen esittelyä. Tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan. Kirjoja ei arvostella vaan niistä kerrotaan lyhyesti ja ehkä luetaan pieni pätkä. Kirjavinkkauksen voi yhdistää kirjastokäyntiin, kirjastonhoitajan voi pyytää käymään koululle tai hän voi vinkata videoneuvottelulaitteen kautta. Yhdelle luokalle/ryhmälle vinkkaamiseen koululla menee aikaa enintään yksi oppitunti. Kouluilla käytäessä kirjoja voidaan antaa lainaan joko opettajalle tai oppilaille vinkkauksen jälkeen, jos se sopii opettajille.

Opettajille lainattavat kirjasarjat

Kirjastossa on useita kirjoja, joita lainataan opettajille useampi kappale samaa kirjaa. Niitä voi joko hakea lainaan pääkirjastosta tai pyytää tuomaan kirjastoautolla koululle. 

 

Alakoulun lukudiplomit

Lukukettu on lukudiplomi, joka on käytössä Joroisissa, Rantasalmella, Juvalla, Puumalassa ja Sulkavalla. Nämä listat on muokattu alun perin Tolpanniemen koulun käyttöön, mutta ovat kaikkien kuusamolaisten alakoululaisten ja opettajien käytössä luokille 2-6. Kirjojen etsinnässä voi pyytää henkilökunnan apua.

 

Kirjastoauto

Kirjastoauto vierailee useimmilla Kuusamon kouluilla kouluaikoina noin joka toinen viikko. Kirjastoautosta voi lainata aineistoa ja sinne voi pyytää aineistoa pääkirjastosta.

Lisätietoja palvelusta antaa

Aiheeseen liittyvät asiasanat