Hyppää sisältöön

Komposti-ilmoitus

Kompostoinnista Kuusamon alueen kotitalouksissa tehdään ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoituksen tekee kiinteistön haltija, yksi kiinteistö kerrallaan. Ilmoitus tehdään vain ruokajätteen eli keittiössä syntyvän biojätteen kompostoinnista. Puutarhajätteen kompostointia ei ilmoiteta.

Ilmoituksen voi tehdä

  • Sähköisellä lomakkeella. Linkki: sähköinen komposti-ilmoitus tehdään suomi.fi tunnistautumisen kautta. Sähköisen lomakkeen käyttö on suositeltu ilmoitustapa.
  • Paperilomakkeella. Lomakkeita on saatavilla kaupungintalon ala-aulasta ja jäteaseman toimistolta. Tulostettava versio lomakkeesta löytyy tämän sivun oikeasta yläreunasta. Palauta täytetty lomake kaupungintalon etuovella sijaitsevaan postilaatikkoon tai lähetä osoitteeseen Kuusamon kaupunki, Yhdyskuntatekniikka, Komposti-ilmoitukset, Keskuskuja 6, PL 9, 93601 Kuusamo
  • Monimutkaiset ilmoitusasiat ja tiedustelut puhelimitse p. 040 860 8329 arkisin klo 9-15

Ilmoituksessa kysyttäviä tietoja

  • Kiinteistön tiedot: osoite, kiinteistötunnus, rakennustunnus, kiinteistön tyyppi ja käyttötarkoitus
    • Kohtaan Pysyvä rakennustunnus PRT voi kirjata luvun 0000
  • Kompostin tiedot: soveltuvuus ruokajätteen kompostoitiin, tilavuus litroissa ja käyttökuukaudet (1-12)
  • Kompostivastaavan yhteystiedot. Vastaava huolehtii kompostoinnin asianmukaisesta hoidosta.
  • Kompostointi on mahdollista tehdä myös useamman kiinteistön yhteisessä kimppakompostissa. Kiinteistön haltija ilmoittaa jokaisen kiinteistön omalla lomakkeellaan.

Tiedot on annettava kahden kuukauden kuluessa biojätteen kompostoinnin aloittamisesta. Kompostoinnin lopettamisesta on ilmoitettava kahden kuukauden kuluessa siitä, kun toiminta lopetetaan. Tieto pienimuotoisen käsittelyn jatkumisesta ja tietoja koskevat olennaiset muutokset on päivitettävä vähintään viiden vuoden välein.

Ruokajätettä tulee kompostoida vain sitä varten suunnitellussa kompostorissa. Ruokajätteen kompostori on ilmastoitu, siinä on pohja, seinät ja kansi. Haittaeläinten pääsy estetään varmistamalla etteivät aukot ole 0,7 cm suurempia.  Ruokajätteen kompostorista ei tule päästä valumanesteitä maaperään ja se on talvella käytettäessä tarvittaessa lämpöeristetty.

Sähköinen komposti-ilmoitus