Olet täällä

Kirjaston laitteet asiakaskäyttöön

Vaikka elämme tietoyhteiskunnassa ja digitalisoituvassa maailmassa, kaikkia laitteita ei tarvitse ostaa omaksi. Kirjasto tarjoaa maksuttoman pääsyn nettiin asiakaskoneilta tai langattoman verkon kautta sekä erilaisia laitteita asiakaskäyttöön. Henkilökunta opastaa alkuun laitteiden käytössä.

Mikrofilmin lukulaite

Pääkirjastolla käytettäviä laitteita:

Tietokoneet
Kaksi varattavaa tietokonetta tunnin käyttöajalla, kaksi pikanettiä (käyttöaika jonotustilanteessa 15 min), tiedonhakukone (käyttöaika jonotustilanteessa 30 min) sekä aineistonhakuun tarkoitettuja koneita. Kaikissa koneissa selainohjelmat Explorer ja Mozilla Firefox, Microsoft Word 2010, Excel 2010 ja PowerPoint 2010, tallennusmahdollisuus USB-muistitikulle ja tulostusmahdollisuus

Digitointilaite 
Laitteella voi digitoida VHS-kasetteja DVD-levylle itsepalveluna, mukaan tarvittava määrä tallentavia DVD-levyjä.

Mikrofilmin lukulaite          
Laitteella voi lukea kirjaston omista kokoelmista löytyviä tai muualta tilattuja mikrofilmejä tai -kortteja. Tulostusmahdollisuus.

Kopiokone    
Laite on korttiautomaatti. Kopiokortteja myydään palvelutiskillä. 

Skanneri      
Laitteella voi skannata suoraan USB-muistitikulle.

Faksi

Taidesalongissa on kirkasvalolamppu ja lehtisalissa suurentava valaisin.
Pääkirjaston asiakastiloissa toimii myös avoin ja maksuton langaton verkko (Vierailija).

Lainattavia laitteita: 

E-kirjojen lukulaite
Pintalämpömittari
Sähkönkulutusmittari

Laitteiden käyttö

Asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttö on maksutonta. Tulosteiden ja kopioiden maksut määräytyvät palveluhinnaston mukaan. 

Kopiokone sijaitsee lehtisalin läheisyydessä. Kopiointi tapahtuu ensisijaisesti itsepalveluna kopiokortilla. Palvelutiskiltä voi ostaa kortteja, joihin on ladattu valotuksia, hinnoittelu määrien mukaan. Myös yksittäisten kopioiden ottaminen on mahdollista. 

Digitointilaite ja mikrofilmien lukulaite sijaitsevat kotiseutukokoelmahuoneessa. Ajanvaraus kirjaston palvelutiskiltä tai puhelimitse: 040 860 8900.

Lainattavat laitteet löytyvät OUTI-verkkokirjastosta ja ne lainataan kirjastokortilla kuten muukin aineisto. Laitteiden laina-aika on kaksi viikkoa.