Olet täällä

Kirjaston kotiseutukokoelma

Kuusamolaisen kulttuurin tukeminen ja paikallistiedon säilyttäminen on yksi kirjaston tehtävistä. Aineistovalinnoissa pyritään huomioimaan pohjoinen näkökulma. Kotiseutukokoelmaan kerätään monipuolisesti Kuusamo-tietoa sekä kuusamolaisten kirjailijoiden ja muusikoiden tuotoksia.

Zero Nine kotiseutukokoelmassa

Kirjasto kerää kotiseutukokoelmaan Kuusamoa koskevaa tietopuolista aineistoa (kirjat, lehdet, artikkelit, kartat, pienpainatteet ym.), kuusamolaisten kirjailijoiden kaunokirjallisia teoksia sekä muita kuusamolaisia julkaisuja kuten äänitteitä ja videoita. Kotiseutukokoelmassa on myös mikrofilmattuina Koillissanomien vuosikerrat 1950-2014  sekä sukututkimusaineistoa.

Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen ylläpitämältä KirjastoVirma-sivustolta löytyy Kuusamoa koskevaa paikallishistoriaa ja perinnetietoa. KirjastoVirmaan on digitoitu mm. osa kotiseutuarkiston vanhoista valokuvista.

 

Kotiseutukokoelman käyttö

Kotiseutukokoelman aineisto on tarkoitettu lukusali- ja tutkimuskäyttöön, joten sitä ei anneta kotilainaksi. Useimmiten samasta aineistosta on olemassa myös lainattavia kappaleita. 

Kotiseutukokoelmahuoneessa on mikrofilmien ja -korttien lukulaite. Laitteella on tulostusmahdollisuus. Ajan voi varata kirjaston palvelutiskiltä (040 860 8900).

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Kotiseutuarkistosta löytyy kuusamolaisten yhteisöjen ja yksityishenkilöiden arkistoja.