Olet täällä

Kirjasto houkuttaa lukemaan

Lukeminen kannattaa aina! Kirjasto tukee ja edistää lukuharrastusta tarjoamalla käyttöön monipuolisen ja ajantasaisen kokoelman sekä tuomalla kirjallisuutta esiin eri tavoin. Kirjailijavierailut ja muut kirjallisuusaiheiset tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Lue lapselle.jpg

Kirjastoaineistoa pyritään järjestämään ja tuomaan esille niin, että käyttäjien olisi helppoa löytää mieluista ja mielenkiintoista luettavaa. Sekä pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla että aikuisten kertomakirjallisuudessa aineisto on järjestetty genreittäin. Jaottelun on tarkoitus palvella esimerkiksi fantasian, dekkareiden ja eräkirjojen ystäviä. Uutuuksia on esillä uutuushyllyissä ja lukupysäkillä. Näyttelypisteissä on pieniä aineistonäyttelyitä eri teemoista.

Kirjailijavierailuja ja muita kirjallisuustapahtumia järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Erilaisia kirjojen ja lukijoiden kohtaamisia järjestetään viikoittain.

Kirjaston perjantaiset satutuokiot ovat mukava ohjelmanumero niin päiväkoti- ja päivähoitoryhmille kuin perheillekin. Parhaimmillaan satutuokioihin on  osallistunut lähes 100 lasta. 

Lukukoiratoiminta pyrkii innostamaan ja kannustamaan lukemaan opettelevaa lasta. Lukukoira Kassun vastaanotolla lapsi saa lukea kärsivälliselle kuuntelijalle vailla suorituspaineita.

Aikuisille tarkoitetussa kirjallisuuspiirissä luetaan ohjelman mukaan uudempaa ja vanhempaa kertomakirjallisuutta ja keskustellaan lukukokemuksista.

Koululaisia viekoitellaan lukemisen pariin kirjavinkkauksen keinoin. Kirjavinkkari voi vierailla kouluilla tai vinkata oppilasryhmille kirjastovierailun yhteydessä. Myös virtuaalivinkkaus on mahdollista, jos koululla on käytössä videoneuvotteluyhteys.

Kirjastolaisten laatimia lainavinkkejä julkaistaan perjantaisin Koillissanomissa. Vinkkejä voi lukea myös kirjaston Facebook-sivulla. Lainavinkkejä kaipaavien kannattaa kurkistaa myös OUTI-verkkokirjastoon ja Instagramissa Vinkkaamoon.

Satutuokioiden ja kirjallisuuspiirin ohjelmat ja aikataulut ilmoitetaan aina syys- ja kevätkauden alussa. 

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut