Olet täällä

Jäteasema

Kuusamon jäteasema palvelee Kuusamon kaupungin alueen asukkaita ja lomalaisia sekä yrityksiä erilaisten jätteiden lajittelu- ja vastaanottopisteenä.

 

Jätteiden lajittelu jo kotona mahdollistaa niiden oikean ja turvallisen hyötykäytön. Väärin lajiteltu jäte voi pilata koko hyödyntämiskelpoisen erän.

Kuva Kuusamon jäteasemalta

Kuusamon jäteasema sijaitsee osoitteessa Ouluntie 57a, KUUSAMO

 

Jäteasema on avoinna:

Maanantaisin                     7 - 17
Tiistaista - Torstaihin         7 - 16
Perjantaisin                        7 - 15

Puhelinnumero on  040 860 8728

Jäteasemalla otetaan Ilmaiseksi vastaan metalliromua sekä tuottajavastuun ehtojen mukaisesti henkilöauton ja -pakettiauton renkaita, kylmälaitteita sekä sähkö- ja elektroniikkaromua (SER).

Kuusamossa sijaitsevilta asunnoilta ja loma-asunnoilta peräisin olevat vaaralliset jätteet, maalaamaton puutavara sekä alle yhden kuutiometrin ja 200 kilogramman painoiset erät teollisesti painekyllästettyä puuta vastaanotetaan jäteasemalla ilmaiseksi. Näiden jätteiden käsittely kustannetaan vuosittain perittävällä jätehuollon perusmaksulla.

Huomioithan, että käyttämättä jääneet lääkkeet palautetaan apteekkiin. Jäteasemalla emme vastaanota lääkejätteitä.

Muusta jäteasemalle tuodusta jätteestä peritään taksan mukainen  jätteenkäsittelymaksu.

Maksuvälineeksi käy vain pankki- tai luottokortti. Käteistä ei oteta vastaan. 

Jätteenkäsittelymaksun laskuttamisesta tulee sopia erikseen.

 

Kotitaloudet voivat viedä haravointijätettä sekä risuja, rankoja ja oksia osoitteessa Säväkäntie 4 olevalle Risujen jättöpaikalle. Risujen jättöpaikalta saa hakea polttopuuta. Risujen jättöpaikkaa saa käyttää joka päivä, mihin vuorokauden aikaan tahansa, mutta alueen talvikunnossapitoa  ei tehdä päivittäin. Risujen jättöpaikan ylläpito kustannetaan vuosittain perittävällä jätehuollon perusmaksulla.

 

 
 

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Kierrätyspisteisiin saa tuoda pakkauslasia, metallia, pahvia, paperia, kartonkia ja muovipakkauksia. Kierrätyspisteisiin tuotavan materiaalin...
Ongelmajätteen nimi on nyt vaarallinen jäte. Asukas tai vapaa-ajan asukas saa tuoda vaaralliset jätteet maksutta Jäteasemalle
Kuusamossa jätteen kuljetus on järjestetty jätehuoltoyrittäjien toimesta. Asukkaan tai taloyhtiön velvollisuus on sopia jätehuollon järjestämisestä.
Jätteen siirtoasiakirja on oltava mukana jätteen siirron aikana ja se annetaan siirron päätyttyä jätteen vastaanottajalle.