Hyppää sisältöön

Vuoden 2023 vapaa-ajan asukas on nimetty!

Kuusamon vuoden 2023 vapaa-ajan asukas julkistettiin keskiviikkona 29.11. mökkiläistapahtumassa. Lue lisää: Tervetuloa mökkiläistapahtumaan

Kaupunginhallituksen nimeämä mökkiläistyöryhmä on pyytänyt kesän ja syksyn aikana avoimella haulla esityksiä vuoden 2023 mökkiläiseksi. Työryhmä pyysi ehdotuksia mökkiläisestä, joka innovoi, haastaa, osallistuu, keskustelee ja vaikuttaa niin mökkiläisten kuin muidenkin kuusamolaisten yhteisössä.

Ilmoitus julkaistiin mm. kaupungin verkkosivuilla, paikallislehdissä ja sosiaalisessa mediassa kuten Kuusamon mökkiläiset FB-sivulla. Viimeinen ehdotusten antopäivä oli 17.9.2023 Ehdotuksia tuli kahdeksasta eri henkilöstä.

Vuoden 2023 vapaa-ajan asukkaaksi nimettiin toimittaja Pekka Ervasti.

Helsingissä asuva Pekka Ervasti on Kuusamon mökkiläisenä ”monipaikkainen”. Vapaa-ajan asunto Kiitämän rannalla kutsuu viettämään pitkiäkin aikoja Kuusamossa. Hän viihtyy edelleen paljon lapsuutensa kesämökkiä ympäröivillä riistamailla ja kalastusvesillä Särkelän erämaassa.

Konkaritoimittaja pitää esillä Kuusamon ja yleisemminkin maaseudun asiaa kolumneissaan sekä Twitterissä. Hän kuvaa myönteisellä tavalla, asioita suhteellistavaa huumoria unohtamatta.

Ervasti kirjoittaa säännöllisesti kolumneja Koillissanomissa, Suomen Kuvalehdessä ja Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä. Hän kuvaa myönteisellä tavalla sekä elämää että erä- ja kalastusharrastamista kuusamolaisessa luontoympäristössä.

Ervasti on julkaissut kymmenen kirjaa. Viimeisin kirja on syksyllä 2023 ilmestynyt ”Ihana extreme – Erällä ympäri vuoden”

Lämpimät onnittelut Kuusamon vuoden mökkiläiselle!

Lisätiedot:

Ulla Parviainen
Mökkiläistyörymän puheenjohtaja
puh. 0400 454 297
ulla.parviainen@kuusamo.fi

 

Katso mökkiläistapahtuman tallenne

Aihealueet