Hyppää sisältöön

Kyläturvallisuussuunnitelman laatiminen on aloitettu Kuusamossa

Kuusamon kaupunki on aloittanut kyläturvallisuussuunnitelman laatimisen kesäkuussa 2024. Kyläturvallisuussuunnitelman tarkoituksena on parantaa kylien omatoimista turvallisuutta ja varautumiskykyä sekä edistää yhteistyötä viranomaisten kanssa. Kyläturvallisuussuunnitelma täydentää osaltaan myös Kuusamon kaupungin varautumista ja valmiussuunnittelua.

Kyläturvallisuuden edistäminen on monen eri toimijan yhteistyön tulos. Suunnitelmaa työstetään laaja-alaisessa yhteistyössä alueen eri viranomaistahojen, sidosryhmien ja kylien kanssa. Yhtenä osana työtä kylillä on mahdollisuus laatia yhteisissä ohjatuissa työpajoissa kyläkohtainen turvallisuussuunnitelma. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni kylä laatii oman turvallisuussuunnitelman.

Kyläkohtaisten turvallisuussuunnitelmien työstämiseen tarkoitetut työpajat järjestetään syys-lokakuussa ja työpajat ovat avoimia kaikille Kuusamon kylille. Ilmoittautumista työpajoihin pyydetään 18.8.2024 mennessä osoitteeseen maaseutuasiantuntija Heino Ervastille (heino.ervasti@kuusamo.fi). Kuusamon kyläturvallisuussuunnitelma valmistuu kokonaisuudessaan marraskuussa 2024. Työ on osa Kuusamon kaupungin kylien kehittämiseen liittyvää Kylien Kuusamo -hanketta, jolle on haettu rahoitusta Leader Koillismaalta.

Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Jari Karsikko (jari.karsikko@kuusamo.fi, p. 040 8608 394)
Maaseutuasiantuntija Heino Ervasti (heino.ervasti@kuusamo.fi, p. 040 8608 735)