Hyppää sisältöön

Virtuaaliraatit osallistavat asukkaita

Kuusamon kaupungin virtuaaliraatit ovat uusi tapa keskustella näinä aikoina. Raatit on esimerkki siitä, kuinka Kuusamossa pannaan toimeksi ja asiat etenevät ketterästi.

Raatit-sana tulee vanhasta murteesta, joka osittain yhä elää ja josta haluamme olla ylpeitä. Kuusamossa saatetaan tulla naapuriin raatille tai raatailemaan, juttelemaan. 

Merkitykseltään raatit liittyvät uuteen kaupunkistrategiaan, jonka mukaan ”kaikki osallistuvat eikä ketään jätetä ulkopuolelle, erilaisuutta arvostetaan ja erilaisia mielipiteitä kuunnellaan. Moniäänisyys lisää ajattelun laatua ja tuottaa uusia ideoita. Kuusamo tarjoaa mahdollisuuksia ja hyvinvointia kaikille tasa-arvoisesti. Palveluja kehitetään asukas- ja asiakaslähtöisesti”.

Kuusamon hallinnoima osallisuuden ja asiakaspalvelun digimuutos 3.0 -hanke on mahdollistanut raatien ideoinnin ja toteuttamisen. Ensimmäiset raatit järjestettiin testimielessä tammikuussa. Palaute oli niin hyvää, että raatailua päätettiin jatkaa.

Perheille paras!

Ensimmäinen raatisarja sai nimekseen ytimekkään Perheille paras! Teema on poimittu strategian arvoperustasta. Raatit toteuttavat omalta osaltaan strategiaa ja tekevät sitä tutuksi. Tässä raatisarjassa käsitellään hyvinvoinnin aiheita laidasta laitaan: riippuvuuksien hallintaa, kasvua ja kehitystä, tylsyyden sietämistä sekä elämän merkityksellisiä kohtaamisia.

Perheille paras! -raatit käynnistyvät

Sarjan ensimmäinen on torstaina 25.2.2021 klo 18 – 19, teemana liikunta.

Iloa ja virkistystä liikunnasta

  • liikunnan vaikutuksia kehoon ja mieleen
  • kuinka löydän liikuntaharrastuksen
  • luontoon perheen kanssa: talvi- ja kesäkohteita
  • perheiden sisäliikuntamahdollisuudet
  • kerro omia kokemuksia
  • kysy lisää

Raateihin ovat kaikki ovat tervetulleita kuulemaan ja keskustelemaan. Perheille paras -raatit alkavat noin puolen tunnin pohjustuksella illan teemaan, minkä jälkeen toinen puolikas on varattu avoimelle keskustelulle.

Virtuaaliraateille liitytään tapahtumakalenterin kautta.

Teams-linkki julkaistaan tapahtumakalenterissa klo 17.30, puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Siirry tapahtumakalenteriin

Raataillaan pitkin vuotta

Perheille paras! -raatisarja jatkuu koko vuoden. Kerran kuukaudessa raataillaan tunnin verran. Jokaisella kerralla on oma teemansa ja teeman mukaiset asiantuntijat vetämässä raatia.

Perheille paras! -raatisarjan lisäsi järjestetään muitakin ajankohtaisia raateja, jotka tukevat kaupunkistrategian tavoitteita.

Pysy mukana. Seuraa tiedotteita ja tapahtumakalenteria.