Hyppää sisältöön

Rakennuskannan tarkastuskampanja keskustan asemakaava-alueilla

Kiinteistöveroselvitykseen liittyvä rakennuskannan tarkastuskampanja toteutetaan vuoden 2022 aikana Kuusamon keskustan asemakaava-alueilla. Kyseessä on rakennusten kartoitustyö, joka perustuu yhdyskuntatekniikan lautakunnan päätökseen 19.9.2017 §:ssä 166 koskien kiinteistöveroselvitystä.

Vuorossa on Kuusamon keskustan asemakaava-alueiden kiinteistöjen rakennuskannan selvitystyö. Kartoitustyö aloitetaan ydinkeskustasta siirtyen ulospäin koko keskustan asemakaava-alueella. Tarkoitus on saattaa ajan tasalle viranomaisten rakennustietojen rekistereitä. Tällä hetkellä tiedot ovat puutteellisia ja joidenkin vanhempien rakennusten tiedot puuttuvat kokonaan. Asemakaava-alueelle sijoittuvilta, ennen vuotta 1964 rakennetuilta, rakennuksilta ei vaadita rakennuslupaa yhdyskuntatekniikan lautakunnan 20.4.2022 §:ssä 59 tekemään päätökseen perustuen.

Kiinteistökäynnit suoritetaan kesä-marraskuussa. Kartoituksen suorittaja käy vain pihamaalla, sisätiloja ei tarkisteta. Käynnillä selvitetään mm. rakennusten lukumäärä, tyyppi, toimenpiteet ja pinta-alat. Näitä tietoja verrataan rekistereihin sekä myönnettyihin lupiin. Kaikki rakentaminen ja mm. julkisivutoimenpiteet asemakaava-alueilla ovat luvanvaraisia.

Katso kiertojärjestys tästä: Vaihekartta asemakaava-alueiden kiertojärjestys.

  • Alue 1 – katselmukset aloitetaan 1.6.2022. Alueen kartoitus pyritään suorittamaan 15.6.2022 mennessä.
  • Alue 2 – katselmukset aloitetaan alustavasti 29.8.2022 kesälomakauden jälkeen.
  • Alue 3 – ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Mikäli teillä on ilmoitettavaa kiinteistöllänne vierailua varten, viestin voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen kiinteistokartoitus@kuusamo.fi tai kirjeellä osoitteeseen Kuusamon kaupunki, Rakennusvalvonta/Keskustan kiinteistökartoitus, PL 9, 93600 KUUSAMO.

Aihealueet