Hyppää sisältöön

Kuusamon kaupunki on mukana SuomiAreenassa – Rajakunnat esittäytyvät Porin Kansalaistorilla 

Kuva: Riikka Tuomivaara

Perinteinen SuomiAreena -keskustelutapahtuma järjestetään Porissa juhannuksen jälkeisellä viikolla ja tällä kertaa myös Kuusamon kaupunki on mukana tapahtumassa. Kuusamo osallistuu muiden Rajakuntahankkeen kuntien kanssa Kansalaistorin ohjelmaan. Rajakuntien yhteisellä esittelypisteellä kävijät pääsevät virtuaalivierailulle paikanpäälle kuntiin. SuomiAreenassa tavoitteena on kertoa kävijöille meidän elinvoimasta ja rajaseudun elinvoimaisuuden merkityksestä koko Suomelle ja Euroopalle.

Kuusamon virtuaaliesittelyn lisäksi Kansalaistorilla on jaossa mm. esitteitä ja muuta mukavaa. Rajakuntahankkeessa on mukana Kuusamon lisäksi 11 kuntaa, yhtenäinen kuntaketju ulottuu tällä hetkellä jo Savukoskelta Ruokolahdelle. Kainuun liiton ja kuntien yhdessä rahoittaman rajakuntahankkeen tavoitteena on lisätä rajaseudun näkyvyyttä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa ja luoda kunnille samalla luontevaa, verkostomaista yhteistyötä.

SuomiAreena järjestetään Porissa 25. – 28. kesäkuuta. Kansalaistorin pääsymaksuton tapahtuma on avoinna tiistaista torstaihin klo 10–17 ja perjantaina 28.6. klo 10–15. Tapahtumasisältöjä välitetään laajasti MTV:n kanavilla. Lisätietoa tapahtumasta osoitteesta: suomiareena.fi.

Lue lisää Rajakuntahankkeesta