Hyppää sisältöön

Kuusamon kaupungin purkukohteet 2023

Kaupunki purkaa Kuusamon taajamassa kolme kiinteistöä niihin liittyvineen rakenteineen ja perustuksineen kuluvan syksyn aikana.

Hankkeen purku-urakoitsijaksi on valittu kilpailutuksen kautta Tapani Saari Oy. Purku-urakan kokonaishinta on 174 400,00 € (alv 0%).

Purkukohteet

  • Ruijantie 16, rahtiliikenteen terminaalirakennus, purkutyöt valmistuvat 10 / 2023
  • Porkkatie 2, näyttelytila, purkutyöt valmistuvat 10 / 2023
  • Ouluntaival 7, ravintolakiinteistö, purkutyöt valmistuvat 11 / 2023

Tiili- ja betonirakenteet pulveroidaan mekaanisesti vesisumua käyttäen pölyn leviämisen estämiseksi purkukohteissa Porkkatie 2 ja Ruijantie 16. Pulveroinnin yhteydessä teräkset erotellaan syntyvästä tiili- ja betonimurskeesta ja valmis murske kuljetetaan hyödynnettäväksi Mäntyselän teollisuusalueen kantaviin maarakenteisiin.

Ouluntaival 7:ssä ei suoriteta betonin pulverointia tai terästen erottelua tontin keskeisen sijainnin vuoksi, vaan kuljetuskelpoisiin osiin pilkottu betonijäte siirretään Kuusamon kaupungin kaatopaikalle käsiteltäväksi ja sieltä edelleen hyödyntämispaikalle Mäntyselkään.

Purku-urakoitsija täyttää ja tiivistää alueen hiekalla/soralla yhtenäiseksi taisaiseksi kentäksi. Alueen tuleva käyttötarkoitus tarkentuu myöhemmin erillisten suunnitelmien pohjalta.

Purkutyöalueet rajataan aidoin ja ympäristössä on turvallista liikkua, mutta varsinkin purkujätteen kuljetusliikenteen aikana toivotaan alueella liikkuvilta erityistä varovaisuutta ja toiminnan huomioimista.

Kuusamon kaupunki, yhdyskuntatekniikka