Hyppää sisältöön

Kuusamon pääkirjastoa remontoidaan

Kuusamon pääkirjaston remontti vaikuttaa kirjaston toimintaan maalis-huhtikuun vaihteeseen saakka. Osa palveluista ja aineistosta ovat poissa käytöstä remontin ajan.

Kirjaston remontti on loppusuoralla. Lue uusin tiedote kirjaston remonttia koskien klikkaamalla tästä.

 

Kuusamon pääkirjastossa on alkanut remontti, joka vaikuttaa toimintoihin maalis-huhtikuun vaihteeseen saakka. Remontissa uusitaan asiakasvessat, asiakastyöpisteet ja palvelutiski sekä musiikkiosaston, ns. taidesalongin ja Olkkarin lattiapinnat.

Kirjastoaineistoa on siirretty remontin tieltä toisaalle salissa tai varastoon, mm. musiikkiääniteet löytyvät nyt lehtisalista. Kokonaan tai osittain on poistettu käytöstä taide- ja musiikkialan kirjallisuus (luokat 70-78) ja suurin osa nuoteista sekä lasten vieraskielinen kirjallisuus. Lainauskierrosta poistettu aineisto näkyy tiedonhauissa ”ei lainattavissa” -tilassa. Aineistoa voi varata muista OUTI-kirjastoista.

Asiakasvessat ja muut remontoitavat tilat ympäröidään suojaseinin lähiviikkoina. Remontin ajan pois käytöstä ovat myös näyttelytila, musiikin kuuntelupiste ja Olkkari PS-pelikoneineen eikä Kivakka-tilaa voi varata opiskelu- tai muuhun käyttöön. Ala-aulaan sijoitetaan väliaikainen palvelutiski ja varausten nouto. Käynti hissille järjestetään Kivakka-tilan kautta, jolloin esteettömyyttä ei voida täysin taata.

Kirjasto pyritään pitämään auki, mutta palvelu- ja omatoimiaikoja voidaan tietyissä remontin vaiheissa joutua rajoittamaan. Näistä ilmoitetaan erikseen. Remontoitavaa aluetta lukuun ottamatta kirjastosali ja hissi ovat käytössä ja kirjastossa voi oleskella, joskin remontista aiheutuva meteli voi häiritä. Asiakastyöasemia samoin kuin tulostus-, skannaus- ja kopiointimahdollisuus järjestetään käyttöön remontin ajaksikin.

Lisätietoja antaa