Hyppää sisältöön

Kävellen ja pyöräillen Kuusamossa – osallistu työpajaan!

Talvipyöräilyä
Kuva: Harri Tarvainen / Ruka-Kuusamo Matkailu ry

Miten kävellen ja pyöräillen liikkumisesta saataisiin sujuvampaa ja ympäristöstä houkuttelevampaa? Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät toimenpiteet Kuusamon kävelyn ja pyöräilyn kehittämisessä?

Vaikuta toimenpiteisiin ja osallistu työpajaan 24.1.2024 klo 12.00–14.30! Paikkana toimii Kuusamon kaupungintalo (Keskuskuja 6), kokoushuone Petäjä (Valtuustosalin takaosa). Työpaja on kaikille kuntalaisille avoin tapahtuma.

Työpaja on tärkeä osa keväällä 2023 alkanutta Kuusamon kävelyn ja pyöräliikenteen edistämissuunnitelmaa, joka valmistuu vuoden 2024 alkupuolella. Edistämissuunnitelman laadinta kannattaa muun muassa siitä syystä, että strateginen suunnitelma usein helpottaa kuntia hakemaan valtionavustusta konkreettisiin kävely- ja pyöräilyväylien rakennushankkeisiin sekä entistä laadukkaamman pyöräpysäköinnin järjestämiseen.

Edistämissuunnitelman tavoitteena on kasvattaa kävelyn ja pyöräilyn kulkutapaosuuksia, kehittää liikkumisolosuhteita ja lisätä arvostusta niin Kuusamon asukkaiden, alueella työssäkäyvien kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Suunnitelmassa määritellään kävelyn ja pyöräliikenteen visio, toimenpiteet ja seurantatavat, joilla edistetään kuntalaisten kestävää ja sujuvaa liikkumista sekä osaltaan myös liikenneturvallisuutta.

Edistämissuunnitelman tavoitevuosi on Kuusamon kaupungin strategisen yleiskaavan mukaisesti vuosi 2040. Tavoitteita ja toimenpiteitä pilkotaan kuitenkin toteutettavaksi lähivuosille, jotta suunnitelma on tarpeeksi konkreettinen.

Suunnitelman laadinnasta vastaa Ramboll Finland Oy yhteistyössä Kuusamon kaupungin kanssa.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan työpajaan!

Siirry tapahtumakalenteriin