Hyppää sisältöön

Kuusamojärven Melontareitti

Kuusamojärven Melontareitti tarjoaa järvimelontaa monenlaisessa muodossaan. Joko pitkänä melontaretkenä tai erilaisina päiväetappeina. Rantautumispaikat löytyvät Lahdentauksen lisäksi Raatesalmesta, Lahtelasta, Tolpanniemen venesatamasta ja Kelanrannasta. Näistä kaikista voi suunnitella omia yhdistelmiään, hyödyntäen viitereittejä ja niiden etäisyyksiä.

Kirkkosaaresta Raatesalmeen

Ensimmäinen n.8,6km etappi suuntaa Pikku-Vihtasalmen kautta Haaposelän pohjoispuolisten saarien vieritse Tolpansalmeen ja edelleen Raatesalmeen, jossa on rantautumispaikka ja kaksi laavua.

Puutteenkylän kyläyhdistyksen kota

Matkalla voi poiketa Puutteenkylän kyläyhdistyksen kodalla, jonne tulee matkaa n.1,9km suuntaansa.

Wanha Raatesalmi

Wanha Raatesalmi tarjoaa mahdollisuuden tutustua palveluihinsa, Raatesalmen laavuilta on sinne lyhyt n. 0,5km siirtymä.

Raatesalmesta Lahtelaan

Raatesalmelta reitti jatkuu n.7,0km päätyen Lahtelan kodalle. Kolmen saaren ryhmä (Hännisensaari, Riionsaari ja Petäjäsaari) tarjoaa suojaa ennen Mustanselän ylitystä kohti Lahtelan rantautumispaikkaa. Lahtelasta löytyy kota, wc ja tulipaikka.

Salpalinjan linnoitusreitti

Lähellä sijaitseva Salpalinjan linnoitusreitti on tutustumisen arvoinen kohde.

Lahtelasta Tolpanniemeen

Lahtelan kodalta reitti lähtee paluumatkalle kohti Tolpanniemen venesatamaa. Tälle osuudelle kertyy mittaa n.9,3km. Matkalla voi tehdä kierroksen Kamosensaaren ympäri (n.3,7km).

Lahtelasta voi meloa myös ns. Porosaaren kierroksen, jolle kertyy opaseen mukaisella viitereitillä n.13,8km.

Tolpanniemestä Kirkkosaaren silloille

Venesataman jälkeen alkaa reitin viimeinen n. 6,1km osuus kohti Kirkkosaarta. Reitti kiertää Tolpansalmen kautta Vihtasalmeen ja edelleen Kirkkolahdelle, palaten kohti Kirkkosaarta ja Lahdentauksen lähtöpaikkaa. Halutessaan voi käydä Samostenperän puolella tai rantautua Kelanrantaan.

 

  • Kirkkosaareen johtavan ponttonisillan veneväylä mahdollistaa aloittelijoille suojaisamman melonta-alueen Kuusamojärven Samostenperän puolella ja myös toisen lähtö/rantautumispaikan Kelarannan puolelta.