Hyppää sisältöön

Rukan pyöräreitit ja Bikepark

Kuusamon kaupunki investoi Rukalle erilaisiin pyöräilyreitteihin ja liikuntapaikkaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hallinnoiman Euroopan Maaseuturahaston tuella. Ruka Bike Parkin rakentaminen käynnistyi kesällä 2020 ja hanke valmistui syksyllä 2021 aikana. Hankkeessa rakennettiin Rukatunturin alueelle Pumptrack, kymmenkunta uutta maastopyöräily- ja alamäkiajoreittiä sekä harjoitteluratoja.

Lue lisää hankkeesta (avautuu uuteen ikkunaan): Reittihankkeet

Kaudelle 2020 valmistui kaksi uutta alamäki- ja cross-countryreittiä. Näiden lisäksi Family Parkiin rakentui lapsille sopiva alue alamäkiharjoitteluun sekä koko hankkeen yksi mittavimpia investointeja eli Pump Track, joka on pyörän ja kehon hallintaa kehittävä asfalttipintainen ajorata. Pyöräilijä ottaa vauhtia välineeseen pumppaavan liikkeen kautta aaltomaista rataa edeten. Radalla on myös erilaisia kaarroksia. Loput alamäki- ja cross-countryreitit valmistuivat syksyllä 2021.

Pyöräilyä tavallisemmasta näkökulmasta

Rukan alue mahdollistaa pyöräilyn eri muodoissaan. Rukan kierros, Kalliolammen kierros, Rukan huipun reitti, Kivilammen laavun kierros ja tulevaisuudessa myös Vuosselin reitti tarjoavat monenlaista ajamista, jota voi halutessaan helpottaa hyödyntämällä alueen pyörätieverkostoa.

  • Vuosselin reitti (n.11,5km) muuttuu suositusta latukahvila-ladusta ympärivuotiseksi reitiksi.

    Reitti muuttuu seuraavien vuosien aikana leveäksi, rakennetuksi kulkuväyläksi toimien talvella levänä hiihtoa ja fatbikepyöräilyä mahdollistavana reittinä. Kesäkäytössä reitti tarjoaa mahdollisuuden kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn.