Hyppää sisältöön

Kulttuuritoimi kehittää ja koordinoi

Kuusamon kulttuuritoimi tuottaa laatua ja hyvinvointia elämään ja vapaa-aikaan tarjoamalla väestölle henkisiä virikkeitä ja tukemalla niiden saantia. Kulttuuripalvelut edistää taiteen harjoittamista ja harrastamista, paikallisen kulttuuriperinteen vaalimista sekä tasavertaista pääsyä tiedon lähteille yhteistyössä Koillis-Suomen alueen kuntien kanssa.

Kulttuuritoimi vastaa kaupungin yleisestä kulttuuritoimesta ja Kuusamotalon toiminnasta. Perustoimintoa on Kuusamotalon ohjelmatarjonta omana tuotantona tai yhteistyössä ohjelmatoimistojen sekä järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Ohjelmatarjonnan lisäksi kulttuuritoimi vastaat Kaamosgallerian näyttelytoiminnasta, museotoiminnasta ja -kokoelmista sekä vuosittain toistuvien juhlien ja tapahtumien järjestämisestä muun muassa veteraaneille, ikäihmisille ja lapsille.

Kulttuuritoimen vuosittainen päätapahtuma on Nature Photo, kansainvälinen luontokuvatapahtuma.

Kulttuuriavustukset ovat tärkeä Kuusamon kulttuuri-ja taide-elämää kannustava tukimuoto. Kuusamotalon tiloja vuokrataan kokousten, seminaarien, juhlien ja koulutustilaisuuksien pitopaikaksi. Kuusamotalon elokuvaesitykset tuotetaan yritysvetoisesti.

Lisätietoja