Hyppää sisältöön

Kirjaston asiakkaana

Kirjasto lyhyesti

Kirjasto on matalan kynnyksen kulttuuripalvelu ja kohtaamispaikka. Kuusamossa pääkirjaston palveluja täydentää kirjastoauto Kirjakka.

Kokoelmat

Kokoelmia voi käyttää kirjastossa paikan päällä ja lähes kaikki on lainattavissa myös kotilainaksi. Osana OUTI-kirjastokimppaa Kuusamon kirjasto voi tarjota asiakkaidensa käyttöön myös muiden OUTI-kirjastojen kokoelmat.

Kirjastoaineiston valinnassa pyritään monipuolisuuteen, ajantasaisuuteen ja paikallisen näkökulman huomioimiseen. Puuttuuko kokoelmistamme jotain? Jätä hankintaehdotus OUTI-verkkokirjastossa.

Tilat

Pääkirjaston lehtisalissa voit lukea päivän lehdet, lukupysäkillä tutustua uutuuskirjoihin, olkkarissa pelata lauta- ja konsolipelejä, asiakaskoneilla surffata netissä tai käyttää toimisto-ohjelmia.

Myös omalla laitteella työskentely on mahdollista, sillä asiakastiloissa toimii avoin langaton verkko. Ala-aulan vitriineissä on aina esillä taidetta, valokuvia tai käsitöitä.

Lue lisää pääkirjaston tiloista ja laitteista

Henkilökunta apunasi

Kirjastossa työskentelee ammattitaitoista henkilökuntaa, jolta voi kysyä apua.

Käytössä on myös itsepalvelumahdollisuuksia. Pääkirjastossa on lainaus- ja palautusautomaatti, internetissä OUTI-verkkokirjasto sekä erilaisia verkkopalveluita tiedonhakuun ja e-aineistojen käyttöön.

Omatoimikirjasto laajentaa aukioloaikoja

Pääkirjaston omatoimikirjastossa voit käydä kirjaston normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Sisään pääset kirjautumalla kirjastokortilla ja PIN-koodilla, jonka saat kirjaston asiakaspalvelusta.

Kaiken takana kirjastolaki

Toimintaa ohjaa Laki yleisistä kirjastoista (1492/2016). Lain mukaisesti Kuusamon kirjasto tarjoaa pääsyn tietoon ja kulttuurisisältöihin, ylläpitää monipuolista ja uudistuvaa kokoelmaa sekä edistää lukuharrastusta.

Kirjasto edistää myös yhdenvertaisuutta ja yhteiskunnallista vuoropuhelua tarjoamalla tietopalvelua, ohjausta tiedon hankintaan ja monipuoliseen lukutaitoon sekä tarjoamalla tiloja oppimiseen ja kansalaistoimintaan.