Hyppää sisältöön

Kirjastokortti ja lainaaminen

Kuusamon kaupunginkirjasto ja OUTI-kirjastot

Kuusamon kaupunginkirjasto on osa OUTI-kirjastoja. OUTI-kirjastoihin kuuluvat Hailuodon, Iin, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan kirjastot. OUTI-kirjastoilla on yhteinen asiakas- ja aineistorekisteri sekä kirjastojärjestelmä.

Kuusamon kirjastoa voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat OUTI-kirjastojen käyttösääntöjä.

Kirjastokortti ja asiakastiedot

Sama kirjastokortti käy kaikissa OUTI-kirjastoissa. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Asiakkaaksi rekisteröitymiseen tarvitaan henkilöllisyystodistus, alle 15-vuotiailta takaajan hyväksyntä.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Asiakas on vastuussa kirjastokortistaan ja sillä lainatusta aineistosta sekä käyttäjätunnuksen ja PIN-koodin käytöstä.

Lue lisää kirjastokortista.

Lainaaminen, uusiminen ja palauttaminen

OUTI-kirjastojen aineistoa voivat lainata kaikki, joilla on jonkin OUTI-kirjaston kirjastokortti. Laina-aika on tavallisesti neljä viikkoa. Esimerkiksi lyhytlainojen, DVD-levyjen ja konsolipelien laina-aika on 2 viikkoa.

Lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa OUTI-kirjastoon, jollei lainattaessa ole toisin ilmoitettu. Kiinnioloaikana palautuksia voi jättää myös pääkirjaston palautusluukkuun. Tällöin palautus rekisteröityy seuraavana aukiolopäivänä. Pääkirjaston omatoimiaikoina voi palautuksen rekisteröidä itse automaatin palautustoiminnolla.

Lainan voi uusia 7 kertaa, jos siitä ei ole varauksia – poikkeuksena lyhytlainat, joita ei voi uusia. Lainojen uusintaa voi pyytää puhelimitse tai sähköpostitse (yhteystiedot alla). Uusimiseen tarvitaan kirjastokortista löytyvä asiakastunnus.

Lue lisää lainaamisesta, uusimisesta ja palauttamisesta.

Varaaminen

Jos kirjastossa ei ole paikalla jotakin aineistoa, asiakas voi varata sen itselleen. Aineiston varaaminen OUTI-kirjastosta on ilmaista, mutta noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron suuruinen maksu. Kaikkien OUTI-kirjastojen aineistoa voi varata joko itsepalveluna OUTI-verkkokirjaston tai kirjaston asiakaspalvelun kautta.

Aineistoa, jota ei löydy OUTI-kirjastojen valikoimista, voi tilata kaukolainaksi muista kirjastoista. Kaukolainaus on maksullista. Lue lisää kaukolainauksesta.