Hyppää sisältöön

Vuosselin ulkoilureitin monikäyttöisyys testiin

Rukan Vuosselijärven ja Rokovan ympäristössä kiertävä Vuosselin latu muuttuu ympärivuotiseksi ulkoilureitiksi ja  monikäyttöisyyttä testataan kevättalven ajan. Reitillä voi hiihdon lisäksi pyöräillä fatbikella ja kävellä ja reitille on asennettu väliaikaiset opasteet. Testausvaiheessa kerätään kokemuksia niin reitin käytöstä kuin ylläpidosta.

Kullekin kulkumuodolle osoitetaan omat ”kaistat” ja reitin käyttäjien yhteistä vastuuta korostetaan. Myönteisellä suhtautumisella reitin monikäyttöisyyteen ja kunnioittamalla muita liikkujia yhteiskäyttö onnistuu.

Testausvaiheessa kulkumuodot on kuitenkin rajoitettu siten, että uusimman alikulkutunnelin ja Uuttusuon välisellä osuudella on sallittua ainoastaan hiihtää. Muulla reittiosuudella voi hiihdon lisäksi pyöräillä fatbikella ja kävellä.

Testausvaiheessa reitillä on väliaikaisia havainnekuvia eri kulkumuodoista:

Vuosselin ulkoilureittihankkeessa Kuusamon kaupunki investoi Rukalle Vuosselin vanhan latureitin muuttamiseksi ympärivuotiseksi ulkoilureitiksi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hallinnoiman Euroopan Maaseuturahaston tuella. Hankkeen hyväksytty rahoitus on 819 896€, jakautuen seuraavasti: EU 344 356€, Valtio 299 571€ ja kaupunki 245 969€. Kolmivuotinen hanke valmistuu tämän vuoden aikana.