Hyppää sisältöön

Tiedote Liikuntakeskuksen palvelujen käyttäjille

Ilmakuva Kuusamon jäähallista ja liikuntakeskuksesta

Tiedotetta päivitetty 27.7.2023 klo 9:15

Kuusamon liikuntahallilta 2.5.2023 otetuista verkostovesinäytteistä löydettiin Legionella pneumophila-bakteeria. Tilanteen vuoksi Kuusamon Liikuntakeskuksen kaikki vesipisteet ja uimahalli ovat olleet suljettuina ma 15.5. alkaen. Liikuntakeskuksen talousvesi- ja käyttövesiverkostot on desinfioitu 25.7. ja verkostot on huuhdeltu 26.7.2023.

Liikuntakeskus ja uimahalli avataan asiakkaiden käyttöön normaalisti 31.7.2023 alkaen. Kuntosalit ovat avoinna to 27.7. ja pe 28.7. klo 13-21. Tarkista aukioloajat Liikuntakeskuksen nettisivuilta Liikuntakeskuksen aukioloajat tai soittamalla p. 040 860 8720.

Uimahallin sulkuaika tullaan hyvittämään asiakkaiden kausi- ja sarjakortteihin. Kortteihin tulee jatkoaikaa automaattisesti siltä ajalta, kun uimahalli oli legionellabakteerin vuoksi suljettu.

Taustaa

Kuusamon Liikuntakeskuksesta 2.5.2023 otetuista projektiluonteisista verkostovesinäytteistä löytyi Legionella pneumophila-bakteeria. Tulokset valmistuivat 15.5.2023. Legionella-bakteeri hengitettynä voi aiheuttaa flunssaa muistuttavan taudin, mutta vakava taudinmuoto on keuhkokuume, jota kutsutaan legioonalaistaudiksi. Kaupunki aloitti välittömästi toimenpiteet bakteerin poistamiseksi kiinteistön vesijohtoverkostosta. Kuusamossa ei ole todettu Legionellan aiheuttamia sairastumisia. Bakteerilöydöksestä tiedotettiin terveydenhuoltoa.

Tilanteen vuoksi Kuusamon Liikuntakeskuksen kaikki vesipisteet ja uimahalli ovat olleet suljettuina ma 15.5. alkaen. Uimahallin altaista 25.5. otettujen näytteiden tulokset osoittautuivat negatiivisiksi. Uima-altaat avattiin uimakoulujen käyttöön maanantaina 5.6. alkaen. Uimakouluissa pesutiloina käytetään Jäähallin pesutiloja. Kulku pesutilojen ja uima-altaiden välillä tapahtuu ohjatusti yhdessä ohjaajien kanssa. Tässä vaiheessa uimahallia ei avattu vielä muiden asiakkaiden käyttöön.

Liikuntakeskuksen muut liikuntatilat ovat auki aukioloaikojen mukaisesti. Liikuntakeskuksen kaikki vessat, suihkut ja muut vesipisteet ovat toistaiseksi pois käytöstä. Jäähallin vessat ja suihkut ovat asiakkaiden käytössä. Seuraa opasteita ja kysy neuvoa tarvittaessa.

Liikuntakeskusessa on suorittu asiantuntijoiden esittämät toimenpiteet legionella-bakteerin poistamiseksi. Maanantaina 26.6. otettiin viimeisimmät vesinäytteet. Mikäli vesinäytteet osoittautuvat legionella-bakteerin suhteen negatiivisiksi, avataan uimahalli asiakkaiden käyttöön maanantaina 31.7.2023. Heinäkuussa Uimahallissa suoritetaan vuosittaiset pakolliset huolto- ja siivoustoimenpiteet.

Uimahallin sulkuaika tullaan hyvittämään asiakkaiden kausi- ja sarjakortteihin. Kortteihin tulee jatkoaikaa automaattisesti siltä ajalta, kun uimahalli on legionellabakteerin vuoksi suljettu.

Kuusamon Liikuntakeskuksessa suoritetaan käyttövesiputkien klooraus 25.–26.7.2023. Kuusamon Liikuntakeskus on kokonaan suljettu kaikilta käyttäjiltä tiistaina 25.7. ja keskiviikkona 26.7.2023.

Lisätietoja