Hyppää sisältöön

Puhetta ajassa – keskustelutilaisuuksien sarja

Tuntuuko sinustakin siltä, että maailma on muuttunut arvaamattomaksi? Pohditko selviytymistäsi erilaisissa poikkeustiloissa? Koetko turvattomuutta verkkomaailman kiemuroissa? 

Kuusamon kirjasto järjestää yhdessä kulttuuri- ja nuorisotoimen kanssa toukokuussa sarjan keskustelutilaisuuksia, joissa käsitellään erilaisten ajankohtaisten uhkakuvien vaikutusta elämäämme. Puhetta ajassa -tilaisuudet rakentuvat asiantuntijoiden puheenvuoroista, avoimesta keskustelusta ja kirjaston vinkeistä. Tilaisuuksiin voi osallistua paikan päällä tai Kuusamon kaupungin YouTube-kanavalla. 

Osa 1 – Väärän tiedon jäljillä

Puhetta ajassa -sarjan ensimmäisessä tilaisuudessa ollaan väärän tiedon jäljillä. Mistä tunnistaa valeuutisen? Mitä seurauksia on omassa somekuplassa pysyttelyllä? Disinformaatio-keskustelun asiantuntijavieraana on toimittaja Reeta Cremin (YLE). Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 11.5. klo 15.30 Nuortentalo Winssillä.  

Osa 2 – Arjen turvallisuus

Keskustelusarjan toisen osan aiheena on Arjen turvallisuus, ja sitä käsitellään esimerkiksi varautumistaitojen ja verkkoturvallisuuden näkökulmasta. Illan alustajana toimii Ilona Suppanen Marttaliitosta. Tilaisuus järjestetään tiistaina 17.5. klo 17.30 Kuusamon pääkirjastolla. 

Osa 3 – Toivo

Sarjan päätteeksi puhutaan toivosta ja henkisestä kriisinkestävyydestä. Keskustelu järjestetään pääkirjastolla 30.5. klo 17.30.  

Keskustelusarja on osa Toriparlamentti kirjastossa – kansalaisdemokratiaa Kuusamossa -hanketta. 

Aihealueet