Hyppää sisältöön

Laajennetut Lupapiste-palvelut

Kuusamon kaupungin rakennustarkastajan ja kaavoitusviranomaisen päätökset ovat olleet nähtävillä Lupapisteen julkipanot-palvelussa tammikuun puolivälistä alkaen. Nyt asiakkaiden käytössä on myös Lupapiste Kauppa -palvelu.

Lupapiste

Lupapiste on valtakunnallinen asiointipalvelu, jossa voi hakea rakentamisen lupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Se kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen.

Lupapiste tarjoaa lupa-asiointi- ja neuvontapalvelut ja toimii 100 % pilvipalveluna. Palvelu on tällä hetkellä käytössä yli kahdessasadassa Suomen 309 kunnasta, eli noin 70 prosentissa kaikista kunnista. Lupapiste on Avainlippu-tuote.

Lupapiste Kauppa

Lupapiste Kauppa on verkossa toimiva asiointipalvelu, josta voi ostaa rakennusvalvonnan arkistoon tallennettuja rakennuspiirustuksia. Arkistoitujen rakennuslupa-aineistojen verkkokauppa. Maksaminen pankki- tai luottokortilla, verkkopankissa tai laskulla.

Palvelusta on saatavilla pääsääntöisesti uusinta aineistoa. Vanhempaa aineistoa digitoidaan jatkuvasti. Mikäli et löydä haluamaasi aineistoa, voit lähettää palvelun kautta aineistopyynnön suoraan kunnan rakennusvalvontaan.

Palvelun käyttö on pääosin maksutonta. Jos palvelu sisältää maksullisia osia, niiden ja mahdollisten lisäpalveluiden maksullisuudesta ilmoitetaan erikseen.

Lupapiste Julkipano

Rakennuslupapäätökset ja kaavoitusviranomaisen päätökset julkaistaan Lupapisteen Julkipano-palvelussa. Sen lisäksi päätökset ovat nähtävillä kaupungintalon aukioloaikana I-kerroksen aulan sähköisellä ilmoitustaululla. Ilmoitustaulun käyttöön saat tarvittaessa apua rakennusvalvonnan henkilökunnalta.

  • Rakennustarkastajan päätökset on kirjattu seuraavilla etuliitteillä ”Rakennuslupa, Toimenpidelupa, Toimenpideilmoituslupa, Purkamislupa, Purkamisilmoituslupa, Maisematyölupa tai Jatkoaikalupa”
  • Kaavoitusviranomaisen päätökset on kirjattu seuraavilla etuliitteillä ”Poikkeamispäätös ja Suunnittelutarveratkaisu”

Lupapisteen hyödyt kuntalaisille, ammattilaisille ja yrityksille

  • yksi valtakunnallinen sähköinen luukku, saatavilla vuoden jokaisena päivänä, vuorokauden ympäri ja maantieteellisestä sijainnista riippumatta
  • eri osapuolten yhteinen sähköinen työpöytä
  • ajan ja vaivan säästö: ei virastokäyntejä, ei paperien käsittelyä
  • aineistot saatavilla sähköisesti asiakirjakauppapaikasta ajasta ja paikasta riippumatta
Lue lisää Lupapisteen käyttöohjeet -sivulta (avautuu uuteen välilehteen)