Hyppää sisältöön

Kuusamon jätehuollon muutokset syksyllä 2023

Kuusamolaisten kotitalouksien jätehuollossa tapahtuu syksyllä muutoksia jätteiden lajittelussa ja osin myös jäteastioiden tyhjennyksessä. Muutos perustuu valtakunnalliseen jätelakiin sekä sitä täydentäviin paikallisiin jätehuoltomääräyksiin.

Muutos on iso. Kuusamon kuntaurakan ja muutoksen kohteena ovat biojäte, kartonkipakkausjäte, muovipakkausjäte, metallijäte ja lasipakkausjäte. Muutos ei koske keräyspaperia, polttokelpoista jätettä eikä sako- tai umpisäiliöitä, joiden osalta kotitaloudet ja taloyhtiöt voivat itse valita kuljetusyrittäjän.

Tämän artikkelin lopussa olevasta tiedotteesta (pdf) löydät lisätietoja, kuten hintatiedot.

Taloyhtiön edustajana huomioitavaa

Oletko isännöitsijä tai jätehuollosta vastaava kiinteistössä, jossa on jo käytössä vaadittavat seitsämän (7) eri lajitteluastiaa? Tällöin sinun tulee toimittaa seuraavat tiedot sähköpostitse osoitteeseen jateneuvonta@kuusamo.fi:

  • kohteen nimi
  • osoite/kohdetiedot
  • kerättävät jätejakeet, astiakoot, astioiden määrät ja tyhjennysvälit
  • kohteen yhteyshenkilön yhteystiedot
  • onko kohde lukittu ja jos, niin mistä avaimen saa
  • laskutustiedot

Tietoja on jo pyydetty suoraan kaupungin toimesta ja tätä jatketaan edelleen. Mikäli et ole vielä toimittanut yllä olevia tietoja sähköpostitse Kuusamon kaupungille, teethän sen pikaisesti. Tietojen toimittaminen on tärkeää sujuvan jätehuollon jatkumiseksi. Sitä mukaa kun tiedot saadaan kuntoon, lähtevät käytännön asiat rullaamaan.

Yksityisasiakkaana huomioitavaa

Jos olet jo aiemmin ollut L&T:n asiakas biojätteiden astiatyhjennyksissä, sinun ei tarvitse olla yhteydessä L&T:hen. Jätehuoltosopimukset päivitetään syyskuun aikana automaattisesti ja taloutesi jätehuolto jatkuu kuten ennenkin.

Huomaa, että muiden jätehuoltoyritysten henkilöasiakkaiden tiedot eivät siirry L&T:lle automaattisesti. Jos olet aiemmin ollut muun jätehuoltoyrityksen asiakas, tilaa biojätteen jätehuolto L&T:ltä tästä osoitteesta: www.lt.fi/fi/asioi

Aihealueet