Hyppää sisältöön

Aika laboratorionäytteenottoon varataan NordLabista

NordLab on tuottanut suurimman osan Pohjois-Pohjanmaan julkisista laboratoriopalveluista vuoden 2023 alusta alkaen. Palvelun ulkopuolella ovat vain Siikalatva ja Kärsämäki, joiden osalta näytteenotto on ulkoistettu yksityisille palveluntarjoajille.

NordLab Kuusamossa

Laboratioriopalvelut Kuusamossa sijaitsevat edelleen tutussa toimipaikassa, Kuusamon terveyskeskuksen tiloissa osoitteessa Raistakantie 1. Laboratoriotutkimuksiin vaaditaan aina lääkärin tai hoitajan lähete.

  • NordLabin ajanvaraus on keskitetty verkkosivulle osoitteeseen https://www.nordlab.fi/
  • Verkkosivun kautta on mahdollisuus varata näytteenottoaika kaikkiin Pohjois-Pohjanmaan näytteenottopisteisiin ilman erillisiä tunnuksia tai kirjautumista palveluun.
  • Kirjautuminen palveluun mahdollistaa kuitenkin omien varauksien helpon hallinnoinnin.
  • Varauksen alussa valitaan maakunta tai alue ja palvelu, eli tarvitaanko verikoe, sydänfilmi (EKG), sokerirasitustesti, spirometria vai nielunäyte.
  • Ajan näytteenottoon voi varata myös puhelimella maanantaista perjantaihin kello 7–17 numerosta 020 619 8019.

Asiakkaat voivat asioida oman maakuntansa sisällä missä tahansa näytteenottopisteessä kuntarajoista riippumatta. Maakuntarajat ylitettäessä mukana täytyy olla oman hoitopaikan valmiiksi tulostamat tarrat näytteisiin.

Viime vuonna avattiin yleinen asiakaspalvelunumero laboratorionäytteenoton asiakkaille. Numerosta 08 2377 8911 voi kysyä esimerkiksi näytteenottoon valmistautumisesta.

Näytteenoton tuloksia ei saa asiakaspalvelunumerosta, vaan ne pyydetään omasta hoitoyksiköstä tai Omakanta -verkkopalvelusta.

 

Lue NordLabin tiedote tästä