Hyppää sisältöön

Lainaaminen ja palauttaminen

OUTI-kirjastoihin kuuluvat Hailuodon, Iin, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan kirjastot. OUTI-kirjastoilla on yhteinen asiakas- ja aineistorekisteri sekä kirjastojärjestelmä.

Kuusamon kirjastoa voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat OUTI-kirjastojen käyttösääntöjä.

Lainaaminen, varaaminen ja palauttaminen

Kirjastokortti

Aineisto lainataan OUTI-kirjastokortilla. Ensimmäinen kortti on maksuton. Asiakkaaksi rekisteröitymiseen tarvitaan henkilöllisyystodistus, alle 15-vuotiailta takaajan hyväksyntä.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Asiakas on vastuussa kirjastokortistaan ja sillä lainatusta aineistosta sekä käyttäjätunnuksen ja PIN-koodin käytöstä.

Kirjastokortti oikeuttaa lainaamaan kaikissa OUTI-kirjastojen toimipisteissä.

Lainaaminen

Laina-aika on yleensä 4 viikkoa. Esimerkiksi lyhytlainojen, DVD-levyjen ja konsolipelien laina-aika on 2 viikkoa.

Lainojen uusinta

Lainan voi uusia 10 kertaa, jos siitä ei ole varauksia – poikkeuksena lyhytlainat, joita ei voi uusia. Lainojen uusintaa voi pyytää puhelimitse (puh. 040 860 8900) tai sähköpostitse (kirjasto at kuusamo.fi). Uusimiseen tarvitaan kirjastokortista löytyvä asiakastunnus.

Uusinta onnistuu itsepalveluna OUTI-verkkokirjaston  kautta. Kirjautumiseen tarvittavan PIN-koodin saa virkailijalta.

Eräpäivämuistutus

Lähestyvästä eräpäivästä voi saada muistutuksen sähköpostiin. Eräpäivämuistutus on maksuton.

Palauttaminen

OUTI-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa kaikkiin OUTI-kirjastojen toimipisteisiin. Kiinnioloaikana palautuksia voi jättää myös pääkirjaston palautusluukkuun. Tällöin palautus rekisteröityy seuraavana aukiolopäivänä. Pääkirjaston omatoimiaikoina voi palautuksen rekisteröidä itse automaatin palautustoiminnolla.

Varaaminen

Kaikkien OUTI-kirjastojen aineistoa voi varata joko itsepalveluna OUTI-verkkokirjaston tai virkailijan kautta. Varaaminen on maksutonta. Noutamatta jääneestä varauksesta peritään maksu.

Aineistoa, jota ei löydy OUTI-kirjastojen valikoimista, voi tilata kaukolainaksi muista kirjastoista. Kaukolainaus on maksullista. Lue lisää kaukolainauksesta.