Hyppää sisältöön

Yksityinen varhaiskasvatus

Kuusamossa toimii yksityisiä palvelusetelipäiväkoteja kolme Kirsikka, UllaKaisa ja Luontopäiväkoti Otso. Ne täydentävät Kuusamon varhaiskasvatuspalveluiden toimintavaihtoehtoja perheille.

Kuusamossa on mahdollista valita yksityinen varhaiskasvatuspalvelu ennen esiopetuksen alkua.

Yksityinen varhaiskastus toimii Kuusamon kaupungin varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Kunnallinen ja yksityinen varhaiskasvatuspalvelu tekevät tiivistä yhteistyötä muun muassa laadun arvioinnin kehittämisessä.

Yksityinen varhaiskasvatuspalvelutuottajan toiminnan järjestämistä ohjaa Kuusamon kaupungin varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja ja kunta ohjaa, neuvoo ja valvoo palvelusetelipäiväkodin toiminnan järjestämisen lainmukaisuutta Ohjauksen, neuvonnan ja valvonnan suunnitelman mukaisesti.

Yksityisen varhaiskasvatuksen hinnoittelu määräytyy palveluntarjoajan omien taksojen mukaisesti. Lisätietoja yksityisen varhaiskasvatuksen hinnoittelusta löytyy päiväkotien omilta verkkosivuilta.

Haluan hakea lapselleni varhaiskasvatuspaikkaa yksityiseltä palveluntuottajalta

Polku, miten hakeminen etenee.

 • Yksityisiin päiväkoteihin ja niiden toimintaan voi tutustua nettisivuilla. Löydettyään sopivan paikan perhe on yhteydessä päiväkotiin ja tarkistaa paikkatilanteen.

 • Perhe tekee sopimuksen yksityisen päiväkodin kanssa. Ja tekee varhaiskasvatushakemuksen Wilman kautta.

  Sähköinen asiointi – Kuusamo

 • Palveluseteliä haetaan kaupungin sähköisten varhaiskasvatuspalveluiden kautta palvelusetelihakemuksella Kuusamon Wilman kautta.

  (https://kuusamo.inschool.fi)

  Lisätietoja ja ohjeita:

  Sähköinen asiointi – Kuusamo

 • Päiväkoti toimittaa kopion palvelusopimuksesta ja perhe toimittaa tulotietonsa varhaiskasvatustoimistoon Wilman kautta (Sähköinen asiointi – Kuusamo). Perhe voi hakemuksessa ilmoittaa suostuvansa korkeimpaan maksuluokkaan. Silloin tulotietoja ei tarvitse toimittaa. Sen jälkeen palvelusetelipäätös tehdään ja päätös toimitetaan perheelle sähköisesti.

 • Lapsi aloittaa yksityisessä päiväkodissa sopimuksen mukaan.

Lisätiedot

Lisätietoja yksityisten päiväkotien toiminnasta voit kysyä suoraan yksiköistä tai Kuusamon kaupungin varhaiskasvatuspalveluiden toimistosihteeriltä.