Hyppää sisältöön

Yksityisteiden kunnossapito

Yksityistieavustusten hakuaika alkaa 16.1.2023

Kuusamon kaupungilta voi hakea yksityistieavusta. Hakuaika yksityisteiden avustamiselle vuosille 2023–2027 alkaa 16.1.2023. Hakemukset tulee palauttaa 28.2.2023 mennessä. Yksityisteiden avustuspäätös tehdään huhtikuun 2023 loppuun mennessä, avustuspäätös on voimassa ajalla 2023–2027 talvihoitokauden loppuun saakka.

Hakemuksen voi täyttää sähköisesti tai paperisena. Toimita paperinen avustuslomake osoitteeseen:

Kuusamon kaupunki/Yhdyskuntatekniikka
PL 9, 93601 Kuusamo
tai skannattuna sähköpostiosoitteeseen yhdyskuntatekniikka@kuusamo.fi

Ilmoitathan hakulomakkeella tiekunnan sähköpostiosoite, mikäli sellainen on.

Avustushakemuksen liitteeksi on toimitettava:

  • viimeisimmän tiekunnan kokouksen pöytäkirjan jäljennös; avustusta saavan tiekunnan tulee kokoontua lainsäädännön ja tiekunnan toiminnan edellyttämällä tiheydellä vähintään kerran 4 vuodessa
  • todistus siitä, että tiekunnan tiedot ovat ajan tasalla Digiroad-järjestelmässä; tiekunnan ajantasaiset tiedot voi ilmoittaa Vyyti ilmoituspalvelun kautta, linkki palveluun Väylä – VYYTI.

Sähköisesti täytettävä lomake

Sähköiset lomakkeet edellyttävät vahvaa tunnistautumista, jossa hyödynnetään Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-tunnistusta. Lisätietoa ja ohjeita Suomi.fi-tunnistuksesta.

Vahva tunnistautuminen voidaan tehdä mobiilivarmenteella, verkkopankkitunnuksilla tai varmennekorteilla. Tunnistautunut käyttäjä voi halutessaan kirjautua ulos lomakkeelta ja jatkaa täyttöä myöhemmin uudelleen, menettämättä jo syöttämiään tietoja. Keskeneräisen lomakkeen tietosisältöä säilytetään 30 päivän ajan.

Avaa tästä Yksityistien kunnossapito. Lomake avautuu uuteen ikkunaan.

Tulostettava ja kynällä täytettävä lomake

Avaa tästä Yksityistien kunnossapito. Lomake avautuu uuteen ikkunaan.