Hyppää sisältöön

Mökki, kesämökki, loma-asunto, vapaa-ajan asunto, huvila, kakkosasunto – nimi ei miestä pahenna ja näin on myös mökin kanssa.

Kuusamossa on yli 7 500 vapaa-ajan asuntoa ja olipa vapaa-ajan tai kakkosasunnon nimi mikä hyvänsä, paikka on yleensä omistajalleen rakas tai vähintäänkin tärkeä.

Mökkiläistyöryhmä

Kuusamon vapaa-ajan asukkaiden ja kaupungin välinen yhteistyö alkoi 12. syyskuuta 2011, kun kaupunginhallitus perusti ja nimesi työryhmän ideoimaan ja koordinoimaan toimintaa. Kohderyhmänä ovat kiinteistöjen ja loma-asuntojen omistajat. Mökkiläistyöryhmän tavoitteena on kehittää Kuusamon kaupungin ja vapaa-ajan asukkaiden välistä yhteistyötä.

Työryhmän tehtävänä on ideoida ja koordinoida, miten kaupunki huomioi mökkiläisiä, miten heille tarjotaan mahdollisuuksia ja kanavia vaikuttamiseen ja miten heidät sitoutetaan Kuusamoon. Työryhmä on vuosittain, korona-aikaa lukuun ottamatta, valinnut vuoden vapaa-ajan asukkaan.

Työryhmä järjestää mökkiläistapahtuman kerran vuodessa. Mökkiläistapahtumista tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla, tapahtumakalenterissa ja kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

Kaupunginhallitus nimeää Kuusamon vapaa-ajan mökkiläistyöryhmään puheenjohtajan ja jäsenen sekä valtuuttaa työryhmän kutsumaan kaksi mökkiläisten edustajaa jäseniksi. Haluatko tietää lisää mökkiläistyöryhmän toiminnasta tai kertoa omia ideoitasi työryhmälle? Ota yhteyttä sähköpostitse: mokki@kuusamo.fi