Hyppää sisältöön

Ruka-Kuusamon mökkiläisyhdistys ry perustettu

Kuusamon vapaa-ajan asukkaiden ja kaupungin välinen yhteistyö alkoi 12. syyskuuta 2011, kun kaupunginhallitus perusti ja nimesi työryhmän ideoimaan ja koordinoimaan Kuusamon vapaa-ajanasukkaiden toimintaa.

Mökkiläistyöryhmä on kuluvana kautena järjestänyt webinaarin, jossa julkistettiin vuoden mökkiläinen ja kerrottiin monipuolisesti vapaa-ajanasukkaille tärkeistä asioista, kuten tulevista kaavahankkeista ja jätteiden kierrätyksestä.

Työryhmä on valmistellut vapaa-ajanasukkaiden yhdistyksen perustamista, jotta kaikki halukkaat vapaa-ajanasukkaat voivat osallistua omaan toimintaan ja edunvalvontaan mahdollisimman laajasti.

Mökkiläistyöryhmä allekirjoitti 21.3.2024 pitämässään kokouksessa Ruka-Kuusamo mökkiläisyhdistys ry:n perustamiskirjan. Työryhmä on valmistellut yhdistykselle säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus ennakkotarkastanut ja hyväksynyt 2.2.2024.

Mökkiläisyhdistyksen tiedottamiseen on tarkoitus hyödyntää mökkiläisten Facebook-sivua. Ensimmäinen yhdistyksen yleinen kokous pidetään torstaina 25.7. kello 18 alkaen ulkotilaisuutena Kuusamon neljän tien risteyksen yhteydessä sijaitsevalla tapahtumatorilla.

Kaupunginhallituksen nimeämä mökkiläistyöryhmä toimii vuosikokousta valmistelevana väliaikaisena yhdistyksen hallituksena. Vuosikokouksen jälkeen yhdistys jatkaa toimintaansa sääntöjensä mukaisesti.

Lisätietoja:

  • Ulla Parviainen, puheenjohtaja, p. 0400 454 297
  • Mikko Ahonen, varapuheenjohtaja, p. 050 522 2141
  • Seppo Tuomi, jäsen p. 044 703 3080