Hyppää sisältöön

Pohteen laskut maksetaan aina oman pankin kautta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on aloittanut toimintansa 1.1.2023. Pohde vastaa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista.

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden laskujen maksaminen uudistuu. Laskuja ei ole enää mahdollista maksaa käteisellä. Pohteen laskut maksetaan oman pankin kautta. Poikkeuksena ovat OYS:n laskut. Voit maksaa ne myös maksukortilla OYS:n infopisteellä. Helpointa on tilata Pohteen lasku sähköisenä e-laskuna joko omaan verkkopankkiin tai valtuuttaa pankki maksamaan lasku puolestasi.

Sähköisen laskun voit saada seuraavilla tavoilla

  1. Voit tilata Pohteen e-laskun omaan verkkopankkiisi. Tilaus tehdään omassa verkkopankissa. Anna tarvittaessa tilauksen yhteydessä Pohteen y-tunnus, joka on 3221326-2. Tilaus tehdään omalla henkilötunnuksella eikä aiempia laskuja tai muita tietoja tarvita. Pohteen nimellä löytyy kaksi laskutusaihetta siten, että OYS:n laskut tilataan omana e-laskunaan.
  2. Uuden suoramaksuvaltuutuksen voit tehdä ottamalla yhteyttä oman pankkisi asiakaspalveluun. Tällöin pankki maksaa automaattisesti Pohteen laskun tililtäsi ja saat siitä erikseen ilmoituksen.
  3. Laskun voi tilata sähköisenä OmaPostiin tai digipostipalvelu Kivraan, joista käsin voi hoitaa myös laskun maksamisen.

Paperilaskun voit maksaa omassa verkkopankissasi tai maksupalvelun kautta

Pohteen laskut lähetetään edelleen paperisena kotiosoitteeseen, mikäli niitä ei ole tilattu sähköiseen palveluun. Laskut maksetaan normaalisti pankin kautta. Pohteen laskuja ei voi enää maksaa maksukorteilla tai käteisellä toimipisteissä.

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) maksupalvelu jatkuu

Poikkeuksena muuhun Pohteen toimintaan, voit maksaa OYSin infopisteissä edelleen OYS:n laskuja maksukorteilla. Käteismaksumahdollisuutta ei ole. OYS:n e-laskutilaus tehdään omana tilauksena omassa verkkopankissa (katso kohta 1).

Lisätietoja omasta palvelupisteestäsi sekä Pohteen verkkosivuilta.

Siirry sivulle Pohde.fi/asiakaslaskutus