Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto Ruka Nordicille

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon Ruka Nordicille. Palkinnon luovuttavat Pohjois-Pohjanmaan liiton järjestämällä loppiaisvastaanotolla maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo ja maakuntajohtaja Pauli Harju

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto myönnetään Pohjois-Pohjanmaan hyväksi tehdystä elämäntyöstä tai sellaisesta työstä, joka on tehnyt Pohjois-Pohjanmaata tunnetuksi ja vahvistanut sen identiteettiä.

Ruka Nordic on mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon maailmancup-osakilpailu Rukalla, Kuusamossa. Kuusamon Erä-Veikot Ry vastaa Ruka Nordicin järjestämisestä ja tapahtuman kokonaisvastuusta.

Vuonna 2022 kisat järjestettiin jo 21. kerran. Marraskuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävään tapahtumaan osallistuu vuosittain jopa 400 urheilijaa noin 30 eri maasta.

Keskeistä on tapahtuman pitkäjänteisyys ja järjestävien tahojen yhteistyö ja luotettavuus. Laaja sidosryhmäyhteistyö kansallisella ja kansainvälisellä tasolla on taannut tapahtuman jatkumon.

Tapahtuma työllistää ja yhdistää laaja-alaisesti Rukan alueen yrityksiä, yhdistyksiä, päätöksentekijöitä sekä oppilaitoksia Kuusamon alueelle. Tapahtumaan liittyy monia oheistapahtumia ja siitä on tullut hiihdon ammattilaisten, harrastajien ja kaikenikäisten tapahtuma Kuusamon kaupungille. Lisäksi Ruka Nordic on ollut vastuullisen tapahtumajärjestämisen edelläkävijä.

Kuusamon kaupunki onnittelee Ruka Nordicia!