Hyppää sisältöön

Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö tekee yhteistyötä Kuusamon kaupungin kanssa

Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö Kuusamon kaupungintalolla

Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö tekee yhteistyötä Kuusamon kaupungin kanssa kevätlukukaudella 2024 opiskelijaprojektin puitteissa. Maisterivaiheen arkkitehtuurin ja maantieteen opiskelijat laativat Kuntasuunnittelun kurssiin ja Yhdyskuntasuunnittelun erikoiskurssiin liittyvän maankäytön kehityskuvan ja erilaisia selvityksiä Kuusamon kirkonkylän alueesta. Opiskelijaprojekti valmistuu kevätlukukauden loppuun mennessä. Työtä ohjaa paikallisista toimijoista koottu seurantaryhmä.

Opiskelijaprojektista Oulun yliopistossa vastaava yhdyskuntasuunnittelun professori Helka-Liisa Hentilä toteaa: ”Odotamme innolla yhteistyötä Kuusamon kaupungin kanssa. Se mahdollistaa opiskelijoille monipuolisen tutustumisen kuntien maankäytön suunnitteluun sekä sen rooliin kuntien elinvoiman ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisessä. Tavoitteena on sekä tuottaa uusia ajatuksia Kuusamon kirkonkylän kehittämiseen että kouluttaa tulevaisuuden osaajia kuntien maankäytön suunnittelutehtäviin.

Opiskelijat opettajineen vierailivat ensimmäisen kerran tammikuun puolivälissä Kuusamossa tutustumassa suunnittelukohteeseen ja esittelivät alustavia ideoitaan seurantaryhmälle 15.1. ja 16.1.2024. Kehityskuvan laatiminen on yksi tapa toteuttaa käytännössä Kuusamon kaupungin ja Oulun yliopiston strategista yhteistyötä.

Lisätietoja:

  • Professori Helka-Liisa Hentilä, p. 040 837 5527, helka-liisa.hentila(at)oulu.fi