Hyppää sisältöön

Kuusamon Asiaa taloustavarasta! -haastevideo valittiin parhaaksi

Kuusamon kaupunki osallistui syksyllä 2023 Kuntaliiton Taloustorstai-lähetyksen Asiaa taloustavarasta -videohaasteeseen. Mukana oli yhteensä kuusi kuntaa ja kaupunkia, joiden joukosta valittiin paras video helmikuisessa äänestyksessä.

Kuusamon haastevideo palkittiin yleisöäänestyksen parhaana 14. maaliskuuta. Voittaja julkistettiin Kuntaliiton suoran Taloustorstai-lähetyksen yhteydessä. Kuusamon video voitti äänestyksen ylivoimaisesti – videota äänesti peräti 82,1% vastaajista! Kaupunginjohtaja Jouko Manninen vastaanotti palkinnon Teams-etäyhteyden kautta Kuntaliiton elinvoima- ja talousyksikön johtajalta Sanna Lehtoselta.

Kiitos, iloisin mielin voidaan olla, että voitto tuli. Meidän teemamme videon sisältöä ajatellen oli se, että mistä ne rahat tulevat kaupunkiin – ehkä tämä teema puhutteli tänä vuonna. Talvi on meillä Kuusamossa parhaimmillaan ja matkailuvuosi on lähtenyt hienosti liikkeelle. Tulevaisuudennäkymämme on valoisa kaikin puolin, Jouko Manninen kommentoi.

Taloustorstai-ohjelmaidean takana ollut Kuntaliiton kehittämispäällikkö Marja-Liisa Ylitalo onnitteli kuusamolaisia:

Kuusamon Asiaa taloustavarasta -haastevideo oli innostava ja monipuolinen. Asiasisältö oli kiinnostavasti tuotu esiin kauniissa maisemissa – ja kuukkelin rekrytointi videoon oli nappisuoritus! Eipä ihme, että näillä keinoin Taloustorstain videokisassa voitto tuli.

Lämmin kiitos äänestäjille, Kuntaliitolle, Multimediapajalle (videon kuvaus ja ohjaus), käsikirjoituksesta vastanneille ja kaikille videon toteutuksessa mukana olleille!

Katso Kuusamon video: Asiaa taloustavarasta – Kuusamo (esitetty Taloustorstaissa 10/2023). Video on nähtävillä myös Kunta-TV:n sivuilla.

Taloustorstai on Kuntaliiton webcast -sarja, joka käsittele kuntatalouden ajankohtaisia asioita. Kuukausittain julkaistavan Taloustorstain yhteydessä on pyörinyt videokilpailu, jossa kunnat voivat haastaa toisiaan kertomaan oman kuntansa elinvoimatekijöistä ja erityispiirteistä.