Hyppää sisältöön

Kaupunki osallistuu väestönsuojelu- ja evakuointiharjoitukseen

Kuusamon kaupunki osallistuu aluehallintoviraston koordinoimaan Pohjoinen 23 -harjoitukseen ja puolustusvoimien Paikallispuolustusharjoitus Vyötärö 23:een Kuusamossa 4.-7.9.2023. Tarkoituksena on harjoitella eri viranomaisten yhteistyötä väestönsuojelu-, evakuointi- ja pelastustilanteissa.

Harjoituksessa ovat kaupungin lisäksi mukana muun muassa Pohjois-Suomen AVI, Pohjois-Pohjanmaan ELY, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos, Oulun poliisi, Kainuun rajavartiosto, Kuusamon seurakunta ja Suomen Punainen Risti.

Paikallispuolustusharjoitus Vyötärö 23 harjoituksen aikana liikenteessä näkyy sotilas- ja viranomaisajoneuvoja ja huomioliivein varustettuja valvojia. Harjoituskohteina Kuusamossa ovat muun muassa lentokenttä, Energia- ja vesiosuuskunta EVO ja Torangintaival. Kainuun prikaatin mukaan toimintaa on myös pimeän aikana ja yksittäisissä harjoituskohteissa voidaan käyttää paukkupatruunoita.

Harjoitusta voi seurata Kainuun prikaatin sosiaalisen median kanavilla Facebook ja suoratoistopalvelu X hashtagilla #vyötärö23.

Lisätiedot