Hyppää sisältöön

Rakkaudesta lähimmäiseen ja luontoon

Kuusamo sijaitsee Koillismaalla. Kuusamon kaupunki katsoo vakaasti tulevaisuuteen strategialla, jonka arvoperusta on rakkaus lähimmäiseen ja luontoon. Kuusamossa eletään sopusoinnussa luonnon kanssa ja rakennetaan hyvinvointia luonnosta. Nämä ovat Kuusamon eväät yhä parempaan tulevaisuuteen. Kuusamo on perheille paras!

Arkea joka tuntuu lomalta Löydä oma paikkasi

Kuusamo on luontoihmisen koti. Luonto tarjoaa hengähdyspaikan kellon ympäri ja se on aina lähellä. Vilkas harrastustoiminta tuo tekemistä arkeen. Kuusamossa ollaan ylpeitä siitä mitä ollaan ja mitä tehdään.

Maan pinnalla on kokoelma paikallisten kertomia tarinoita siitä, millaista on asua ja työskennellä Kuusamossa – mistä arki täällä muodostuu. Aloita oman unelmasi toteuttaminen.

Maanpinnalla – Kuusamo

Kuusamon kaupunki työnantajana Tilaa hengittää

Kuusamon kaupungilla työskentelee 680 työntekijää. Tarjoamme mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä eri ammattialoilla. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin myös tarjoamalla laajat työterveyshuoltopalvelut.

Henkilöstön osaamista kehitetään ja henkilöstön kehittämisrahasto tukee omaehtoista kouluttautumista.

Tule meille töihin

Tervetuloa Kuusamoon Asuminen Kuusamossa

Asunnon etsimisessä kannattaa hyödyntää aktiiviset someryhmät ja muut kontaktit. Kuusamon vuokratalot tarjoaa Kuusamon kaupungin vuokra-asuntoja. Myytäviä kohteita löytyy esimerkiksi Etuovi.com -palvelun kautta.

Asettautumispalveluiden tarkoituksena on tarjota ohjausta sekä neuvontaa kaikilla elämän osa-alueilla ja näin tukea muuttajaa uuden elämän rakentamisessa Kuusamoon.

Asettautumispalvelut

Kansallispuistojen kainalossa Ainutlaatuinen luonto

Kuusamo sijaitsee Koillismaalla, entisen Oulun läänin koillisosassa. Kuusamon väkiluku vuoden 2023 joulukuussa oli 15 017 asukasta. Kuusamon luonto on poikkeuksellisen monipuolinen ja rikas.

Kuusamon ylänkö on ainoa seutu Suomessa, jossa maanpinnan korkeusvaihtelut ovat yli 200 metriä. Tyypillistä alueellemme ovat kanjonimaiset laaksot, joissa kosket ja könkäät kuohuvat vielä vapaina.

Yleistietoa Kuusamosta