Olet täällä

Villiruoka

Kuusamotietoa

Kuusamon kaupungin ateriapalveluissa villiruoka on arkipäivää

Kuusamon kaupunki osallistuu aktiivisesti elinkeinojen kehitysyhtiö Naturpoliksen hankkeisiin, joissa kehittämistyötä tehdään yhteistyössä matkailu- ja elintarviketoimialan kanssa. 

Käynnissä olevassa Elintarvikkeista ja luonnosta elinvoimaa Koillismaalle -hankkeessa tehdään yhteistyötä matkailu- ja elintarviketoimialan kanssa. Edelliselle hankkeelle ELO-säätiö myönsi palkinnon villiruokayhteistyöstä. Palkintoa perusteltiin muunmuassa näin:  

Kuusamo on järjestelmällisesti tehnyt alueestaan villiruokakeskusta ja villiruoan kotia. Kaupungissa on tehty paljon työtä, jotta siitä tulisi luonto-, hyvinvointi- ja ruokamatkailun kohde sekä kotimaassa että ulkomailla. Kaksi vuotta toiminut Kuusamon kaupungin, Taivalkosken kunnan, Pohjois-Pohjanmaan liiton ja EU:n rahoittama Naturpoliksen villiruokahanke on lisännyt kuusamolaisten yrittäjien yhteistyötä ja nyt yhteinen visio villiruoan kotipaikasta alkaa toteutua.

ELO-säätiö kiittää Kuusamoa siitä, että ruokamatkailu ja villiruoka ovat kaupungin strategiassa. Villiruoka on jo koulujenkin ruokalistoilla ja se on osa virkistysmatkailun konsepteja. Kuusamo on esimerkki paikasta, jolla on suuret mahdollisuudet käyttää luonnon tarjoamia puitteita markkinoinnissaan.

Lue lisää:

 

Lisätietoja antaa